- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и в.д. председника Ирана Мохбер: Земље посвећене наставку јачања сарадње

© Sputnik / Evgeny BiyatovПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са вршиоцем дужности извршне власти Ирана Мухамедом Мохбером, саопштила је прес служба Кремља.
„Председник Русије је изразио најдубље саучешће врховном лидеру Ирана Алију Хамнеију, Мухамеду Мохберу и целом иранском народу у вези са трагичном смрћу иранског председника Ибрахима Раисија и низа других званичника у паду авиона“, наводи се у саопштењу.
Путин је истакао да је добро познавао и ценио Ибрахима Раисија као поузданог партнера који је дао непроцењив лични допринос развоју пријатељских односа Русије и Ирана, додаје се у саопштењу.
Како се додаје, Мохбер је „изразио искрену захвалност на речима саосећања и подршке током овог тешког времена за земљу“.
„Обе стране су нагласиле међусобну посвећеност даљем доследном јачању свеобухватне руско-иранске сарадње за добробит народа две земље“, наводи се у саопштењу.
Иранска агенција Тасним такође је саопштила о телефонском разговору Путина и Мохбера.
„Одувек смо поштовали Ваш став о међународним питањима“, рекао је Мохбер током разговора и додао да се нада да ће се сарадња између Техерана и Москве продубити и ојачати.
Мохбер је приметио да је сарадња руског лидера са иранским председником Ибрахимом Раисијем значајно је променила однос снага у свету.
„Ваши напори и продуктивна сарадња са нашим покојним председником омогућили су да се промени много тога у равнотежи снага у свету и стане на крај једностраном (светском поретку)“, истакао је Мохбер.
Хеликоптер у коме се налазио Раиси се 19. маја срушио у иранској провинцији Источни Азербејџан. У хеликоптеру су се налазили и министар спољних послова Ирана Хосеин Амир Абдолахијан и низ других иранских званичника.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
РУСИЈА
Путин изјавио саучешће Ирану због погибије Раисија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала