- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Победио је највећег – али га не отписује: „У мојим очима Новак је увек главни фаворит“

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Каспер Руд
Новак Ђоковић и Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
Упркос томе што од почетка године још нема освојену титулу, Новак Ђоковић је према мишљењу норвешког тенисера Каспера Руда, фаворит за освајање титуле на Ролан Гаросу.
До мастерса у Монте Карлу једна од „редовних муштерија“ Новака Ђоковића био је Каспер Руд, међутим Норвжанин је у Кнежевини искористио то што српски ас не игра најбољи тенис и успео да упише прву победу против њега.
Упркос томе што се и сам уверио да је Новак постао „рањив“ Руд је уверен да ће Новак на Ролан Гаросу приказати своје најбоље издање и да је због тога први фаворит за освајање трофеја.
„У мојим очима, Новак је увек један од главних фаворита на Гренд слемовима“, рекао је Норвежанин.
Поред Новак велики фаворит је управо Норвежанин који је прошле године на париској шљаци стигао до финала када га је савладао српски ас. Ове године освојио је титулу у Барселони.
Никола Јокић, Србија - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
СПОРТ
Да ли ће Никола Јокић играти за Србију?
„Јесте овогодишњи Ролан Гарос велика шанса за мене јер сам имао одличне резултате на почетку сезоне на шљаци. Надам се да ћу учешће у Женеви искористити за повратак у форму“, истакао је Руд,
Свестан је да на другом Гренд слему у сезони неће бити лако јер ће поред Новак ту бити и Јаник Синер, Карлос Алкарас, али и Александар Зверев који је титулом у Риму подсетио на то колико је добар на шљаци.
„Неколико тенисера долази на Ролан Гарос са добром дозом самопоуздања, што је веома важно у тенису. Пре свих Александер Зверев јер је у недељу освојио титулу у Риму. Ако Јаник Синер и Карлос Алкарас буду здрави, биће претња“, објаснио је Руд,
Норвежанин је последње две године стизао до борбе за трофеј у Паризу, али тај сан још увек није досањао.
За Ролан Гарос припрема се у Женеви, где би уколико обојица успешно прођу све препрепе, могао да се састане са Новаком Ђоковићем у финалу.
Руски веслачи - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
СПОРТ
Србија има нове путнике за Париз – Мартин и Николај после неправде изборили визу за Олимпијске игре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала