- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Севају похвале у Русији на Декијев рачун: „Немам сумњу да је он прави избор“

© AP Photo / Tibor IllyesДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
Дејан Станковић нови је тренер Спартака из Москве, а поводом доласка чувеног Србина у редове великог московског клуба огласио се спортски директор Томаш Амарал. И кроз његове речи се види колико поштује Станковића.
Истиче Амарал да је Станковић био велики играч, али и да се изградио као тренер.
„Није га потребно посебно представљати. Имао је врхунску каријеру и то довољно говори. Али, ми не доводимо Дејана играча, већ тренера. Радио је на врхунском нивоу пет година и приликом доношења одлуке имали смо у виду његов системски приступ свему. После првог разговора смо схватили да је прави човек за наш клуб. Има амбицију, страст, лидерство, квалитет, разуме фудбал. Показао је жељу да ради са нама и разуме шта значи бити део једног од најпопуларнијих клубова у Русији и да је то част и одговорност. Уверен сам да ће вратити тим на победнички колосек. Немам сумњу да је он прави избор“, рекао је Амарал.
Спартак је тренутно пети на табели Премијер лиге Русије, док је градски ривал Динамо лидер испред Зенита. Јасно је да ће Станковић са Спартаком већ наредне сезоне покушати да нападне шампионску титулу.
Бивши тренер Црвене звезде је у Ференцварош дошао у септембру прошле године, после што је отишао из Црвене звезде. Затим се појавила вест да напушта клуб, а убрзо је било јасно да је његова наредна дестинација - Спартак.
Односно Москва.
Тамо га чекају раширених руку, као што можемо да видимо кроз Амаралове речи.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СПОРТ
„Исте боје, иста вера“ – Станковић одушевио Русе /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала