- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе путује на сахрану Раисија: Путин послао поруку иранском руководству

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин саопштио је да председник Државне Думе Вјачеслав Володин сутра путује у Иран како би присуствовао церемонији испраћаја и сахране председника Ирана Ибрахима Раисија.

„Смрт председника Раисија је заиста велики губитак, пре свега за Иран, ирански народ. То је био веома поуздан партнер, самоуверен човек, човек који се водио националним интересима. Наравно, то је био човек од речи, с њим је било задовољство радити, имајући у виду да, ако се нешто договоримо, увек смо могли да будемо сигурни да ће договори бити испуњени“, рекао је председник Русије на састанку са Володином.

Путин је такође саопштио да је Русија, уколико буде потребно иранским партнерима, спремна да пружи експертску помоћ у истрази узрока катастрофе са хеликоптером Раисија.
„Ако колегама буде потребно, спремни смо да урадимо све да им пружимо експертску подршку и помоћ у откривању правих узрока те катастрофе“, рекао је председник на састанку са Володином.
Он је затражио од Володина да руководству Ирана пренесе речи искреног саучешћа у вези са смрћу Раисија, истакавши да рачуна да ће руско-ирански односи наставити да се развијају на начин као и досада.
„Ми ћемо, са своје стране, учинити све како би руско-ирански односи наставили да се развијају као и до сада. Пренесите, молим вас, те речи руководству Ирана“, поручио је руски лидер.
Председник Ирана Ибрахим Раиси биће сахрањен 23. маја у свом родном граду Мешхаду.
Место крушения вертолета президента Ирана Сейеда Эбрахима Раиси - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
СВЕТ
Турски медији се питају: Зашто је Раиси путовао америчким, а не руским хеликоптером
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала