- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински политичар: Зеленски више нема права да представља Украјину

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаУкрајински политичар Виктор Медведчук
Украјински политичар Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
У Украјини су од 21. маја нелегитимни не само Владимир Зеленски, већ и цела вертикала власти, изјавио је за Спутњик председник покрета „Друга Украјина“, доктор правних наука Виктор Медведчук.
Према његовим речима, Зеленски нема право да представља Украјину на међународној сцени, његови потписи на документима су правно ништавни.
„Не ради се о томе може ли он то или не, већ што нема никаква права да то ради“, одговорио је Медведчук на питање може ли Зеленски да представља Украјину на међународној сцени од 21. маја.
Према његовим речима , Зеленски је, одбијањем да се избори у Украјини одрже, допустио узурпацију власти, која је супротна украјинском Уставу, и довео земљу у правни колапс.
Политичар је оценио да је за време Зеленског Украјина престала да постоји економски, политички, а од 21. маја 2024. године, актуелни лидер Украјине је изгубио свој легитимитет, пробијено је још једно дно.
Овлашћења Зеленског истекла су 20. маја. Избори за украјинског председника 2024. године су отказани, због ратног стања и опште мобилизације. Зеленски је изјављивао да „сада није време за изборе“.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је да ситуација са легитимитетом украјинског председника Владимира Зеленског, којем данас истиче мандат, не утиче на ток специјалне војне операције – она се наставља.
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
Специјална операција у Украјини
Амерички пуковник: Зеленски ће бити свргнут до краја специјалне операције
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала