- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сањала је и досањала велике снове – Александра се опростила од кошарке

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Српска репрезентативка Александра Црвендакић одлучила је да оконча каријеру у 28. години. Многи су затечени таквом одлуком, с обзиром на то да је могла још да допринесе на паркету, али је она, само, послушала своје тело.
Бројне поведе колега утицале су на тешку одлуку Александре Црвендакић да каже збогом својој великој љубави и магичној игри под обручима.
Како је објаснила у опроштајној поруци путем друштвених мрежа, сањала је и досањала снове са Србијом, са којом је освојила бронзану медаљу на Олимпијским играма, као и злато на европском првенству.
„Моје тело је рекло да је доста, и ја то морам да поштујем. Моја љубав према кошарци била је огромна, од првог дана када ме је отац одвео на кошаркашки терен. Од тог тренутка почела сам да сањам велике снове. Сањала сам да освајам медаље са репрезентацијом. Освајање олимпијске медаље и европског злата резултат су моје велике љубави према овом спорту“, написала је Александра.
Црвендакић је покорила Европу са Србијом под командом Марине Маљковић 2021. године, када је у финалу савладана Француска, док је две године раније узела бронзу на ЕП.
Претходно је Александра на Олимпијским играма у Рију освојила бронзу са Србијом.
Александра Црвендакић је прве кошаркашке кораке направила у родној Лозници, играла је затим за Црвену звезду од 2011. до 2014. године, после чега је уследио инострани ангажман.
Прво је носила дрес мађарског Шопрона пуних пет година, да би каријеру окончала у француском Асвелу.
Никола Јокић, Србија - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
СПОРТ
Да ли ће Никола Јокић играти за Србију?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала