- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски угао: Зеленски тврди да се бори за „слободни свет“, а у ствари се бори за свој опстанак

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински војник у рову у Запорошкој области
Украјински војник у рову у Запорошкој области - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Што се Украјини шаље више оружја и новца, то је постизање мира даље, а људи ће наставити да гину, изјавио је бугарски новинар, кандидат за Европски парламент Петар Волгин.
Он је обећао да ће, уколико буде изабран у Европски парламент, заједно са колегама инсистирати на теми постизања мира. Волгин је подсетио да су овлашћења Владимира Зеленског као председника Украјине већ истекла, али он је и даље на челу државе.
„Он у ствари више није легитимни председник, јер су у Украјини још крајем марта требало да се одрже избори. Зеленски је одложио изборе, није било никаквих протеста, све је у реду, он је и даље председник. Нико не зна – можда ће се удостојити да распише изборе, а можда ће одлучити да их уопште не расписује. И поново ћемо га звати лидером слободног света, који се наводно бори за нашу слободу и све то“, рекао је Волгин.
Новинар је такође приметио да у Украјини људе хватају на улицама како би их „послали директно на фронт да ратују против Руса и да гину“, а украјинским мушкарцима у иностранству више се не пружају конзуларне услуге.
„Говоримо о власти која има дрскости да каже да се бори за нашу слободу, а у ствари се бори само за свој опстанак“, закључио је Волгин.
Погледајте још:
Украјинска артиљерија у борбама на истоку земље, Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Специјална операција у Украјини
Бугарски новинар: Запад ускоро неће моћи да сакрије да је Кијев изгубио у украјинском сукобу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала