- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Данас протест у Црној Гори због резолуције о Сребреници

© Sputnik / Бобан НововићМинистарство вањских послова Црне Горе
Министарство вањских послова Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Представници 11 организација из Црне Горе најавили су за вечерас у 19 часова протест испред зграде Владе у Подгорици, због најаве извршне власти да ће у УН подржати најављену резолуцију о Сребреници.
Организатори скупа поручили су да је Влада Милојка Спајића на најгрубљи начин показала да не уважава управо жртве српског народа.
"Позивамо сав слободољубив народ Црне Горе који је са нама чувао светиње и дуже од годину дана био у литијама да нам се прикључи испред Владе Црне Горе у Подгорици 22. маја од 19 часова, како бисмо послали поруку онима које смо тада подржали надајући се правди и за српски народ", наводе организатори протеста, преноси РТЦГ.
"Не пристајемо на наставак сервилне политике коју је трасирао Мило Ђукановић, а данас настављају неки други. Наша национална дужност је да се одупремо још једном покушају да нам се наметне колективна кривица као народу", рекли су организатори скупа.
Председник Српског националног савета Црне Горе Момчило Вуксановић рекао је за РТРС да су грађани Црне Горе огорчени због намере власти ове државе да гласа за резолуцију у Сребреници.
Он је истакао да ће се супротставити намерама власти Црне Горе и западног фактора који жели Србима да стави етикету геноцидног народа.
„Још се надамо да ће доћи до измена и да Влада Црне Горе неће подржати ову резолуцију“, рекао је Вуксановић.
Организатори скупа су Српски културни центар "Патријарх Варнава", Српски културни клуб "Свети Сава", Српско друштво "Свети Сава" из Бијелог Поља, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918.
Протест организују и невладине организације "Херцег", "Српска нит", "Божури", "Ступови", "Михољски збор", "Сердар", "Ноћни вукови".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала