- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Предаја прихода од замрзнуте руске имовине Украјини ─ експропријација

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Предаја прихода од замрзнуте руске имовине од стране Европске уније Украјини не представља ништа друго до експропријацију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући одлуку ЕУ да одобри преношење прихода од замрзнутих руских средстава Украјини.
„Наше гледиште се не мења. Иако видимо да су, наравно, опрезни, они ипак схватају потенцијалну опасност од таквих одлука и схватају опасност по њих од потенцијалних последица које су неминовне. Зато су кренули са скраћеном верзијом, али ни скраћена верзија није ништа друго до експропријација, јер сви ови приходи, они су и даље приходи од наше имовине и њихово превођење у друге сврхе такође је кршење свих правила и норми међународног финансијско-економског система“, рекао је Песков.
Песков је рекао да ће Русија пажљиво пратити како ће се те одлуке спроводити.
„Наравно, наставља се процес процене последица и одговора на начин који најбоље служи нашим интересима“, оценио је он.
Портпарол је додао да је Русија „скренула пажњу на чињеницу да су у протеклих неколико недеља челници међународних финансијских институција и представници економске заједнице више пута позивали да се уразуме и не предузимају кораке који ће неминовно нанети штету међународном финансијско-економском систему на који се односе одлуке објављене у ЕУ“.
У уторак је министар иностраних послова Чешке Јан Липавски саопштио да је Европска унија одобрила коришћење прихода од руске имовине у циљу подршке Оружаних снага Украјине.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала