- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак и ја идемо по злато у Паризу“ – Ивана најавила поход на медаљу

© AP Photo / Matthias SchraderИвана Шпановић Вулета
Ивана Шпановић Вулета - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић најавила је поход на златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу. И у целој причи је поменула и Новака Ђоковића.
Истиче да обоје нису изгубили мотивацију те да и даље желе да се попну на сам врх.
„Идеја је да се и Новак и ја појавимо у Паризу и да освојимо златне медаље. Људи, када желе да нас утеше, кажу већ сте освојили довољно и нема потребе. Знамо ми, али када осећаш да си ту и да су реалне шансе, зашто да не. Поготово у некој укупној статистици је једна ствар која је значајна, битна и и те како реална“, почела је причу Ивана Шпановић, па додала:
„На првим Олимпијским играма сам била у 2008. године у Пекингу, када сам пре тога победила на Светском јуниорском првенству. То ми је била награда и ишла сам тамо без икаквих већих очекивања. Била сам млада и резултатски сам могла да размишљам да се нађем међу 12 најбољих. Али сам била толико импресионирана тим такмичењем и свим што сам тамо видела. У свом том чуду и разгледању нисам могла да се сконцентришем на своје такмичење. Сада ето причам о својим последњим Играма, петим по реду. Много тога се издешавало у међувремену. Могу да кажем да, од првих до последњих, и те како имам на шта да будем поносна“.
За крај, осврнула се и на своје године.
„Имам већ 34 године, мало ме је срамота јер је пуно. Али са друге стране, Ноле данас пуни 37. Значи лимити су само у нашим главама. Али, оно што стално говорим, све док имам здраву амбицију према спорту и ономе што радим, и дом имам ту исту жељу, остаћу. Најбитније ми је само да уживам“, закључила је Ивана Шпановић.
Ромарио - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
СПОРТ
„Данашњи фудбалери су глупи“ – чувени Бразилац дао оштру изјаву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала