- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Стотине хиљада људи на улицама Техерана, Хамнеи предводи молитву за Раисија /видео/

© AP Photo / Vahid SalemiИбрахим Раиси
Ибрахим Раиси - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Стотине хиљада људи окупило се јутрос на улицама Техерана како би присуствовало сахрани иранског председника Ибрахима Раисија и других званичника који су погинули у паду хеликоптера, преноси ИРНА.
Гувернер Техерана Алиреза Фахари саопштио је да је главни град Ирана добро припремљен за одржавање погребне поворке, како би се опростио од председника Раисија и других званичника који су страдали у паду хеликоптера 19. маја на северозападу земље.
Ирански врховни вођа ајатолах Сејед Али Хамнеи предводиће молитву за покојног председника и његову пратњу на Универзитету у Техерану, рекао је Фахари.
Он је додао да ће након молитве бити одржана погребна поворка на релацији од Техеранског универзитета до трга Азади.
Тродневни погребни обреди поводом смрти иранског председника Ибрахима Раисија почели су јуче у граду Табриз у иранској покрајини Источни Азербејџан.
Иранска агенција ИРНА известила је да се велики број верника и ожалошћених окупио у Табризу на тргу Шахид.
Тело Раисија је након тога премештено у град Ком, где су одржани даљи обреди у уторак поподне по локалном времену.
Данас је дан жалости и нерадни дан у Ирану, а тело Раисија је премештено у иранску престоницу Техеран, где ће врховни лидер Ирана Али Хамнеи одржати саборне молитве за Раисија и друге жртве несреће.
Раисијево тело ће сутра бити премештено у град Бирџанд, престоницу покрајине Јужни Хорасан, а сахрана ће бити одржана у четвртак увече у граду Машад у Храму Имама Резе.
Раиси и ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан и други званичници погинули су када се хеликоптер срушио 19. маја на северозападу Ирана.
У инциденту су такође погинула два телохранитеља, два пилота и један члан посаде, наводи Ирна.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала