Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Упознао сам председника Кубе са могућим последицама усвајања резолуције

© Фото : Инстаграм/buducnostsrbijeav Александар Вучић и Мигел Дијас-Канел Бермудес
 Александар Вучић и Мигел Дијас-Канел Бермудес - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је разговарао телефоном са председником Републике Кубе Мигелом Дијас-Канелом Бермудесом и да га је упознао са могућим последницама усвајања резолуције о Сребреници.
"Добар разговор са председником Кубе Мигелом Дијас-Канелом Бермудесом, кога сам упознао са свим могућим последицама усвајања једнострано наметнуте резолуције о Сребреници на предстојећој седници Генералне скупштине УН. Истакао сам да намера овакве иницијативе за свој циљ нема очување сећања на жртве, већ угрожавање националних интереса српског народа и таргетирање Србије као геноцидне државе, тиме нарушавајући мир и стабилност у региону и стварајући нове тензије и поделе", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Додао је да је у разговору још једном нагласио да Србија показује пијетет према свим страдалим жртвама, активно радећи на промоцији мира, помирења, повезивања и развијања пријатељских односа и сарадње међу народима.
Вучић тренутно борави у Њујорку, због сутрашње седнице Генералне скупштине УН, која ће на дневном реду имати гласање о резолуцији о Сребреници.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала