- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Западни медији: Украјинска војска треба да утростручи број регрута за подршку одбрани

© Tanjug / AP Photo/Francisco SecoГробље украјинских војника у Кијеву
Гробље украјинских војника у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
Украјинска војска треба да мобилише три пута више људи за извођење одбрамбених операција, пише часопис „Форин аферс“ позивајући се на војне стручњаке.
Према оцени листа, украјинској војсци „хитно је потребно више војника“, јер је неодлучност Кијева у спровођењу мобилизације довела до тога да њеним борбеним јединицама недостаје приличан број људи.
Губици Оружаних снага Украјине су се погоршали и због чињенице да 2023. године нису успеле да изграде одбрамбене структуре, док је предност Русије у ватреној моћи само расла.
У том контексту, војни експерти сматрају да „украјинска војска треба да утростручи број регрута како би подржала одбрамбене операције на тренутном нивоу борбених дејстава“, објашњава се у чланку.
Кијев у тренутној ситуацији покушава да надокнади недостатак у бројности снага и тражио је од партнера у НАТО-у да му помогну са обуком нових регрута у Украјини. То би био бржи и ефикаснији начин припреме украјинских војника за борбе, наводи се у чланку. Већина земаља, укључујући Сједињене Америчке Државе, одбиле су да пошаљу инструкторе у Украјину из бриге за њихову безбедност, али би лош положај Кијева на бојном пољу могао да подстакне неке од њих да преиспитају ову одлуку.
Раније је водећи војни коментатор листа „Гардијан“ Ден Сабах изјавио да резултати руске офанзиве код Харкова „терају да се озбиљно промисли“ о способности Оружаних снага Украјине да се одбрани. Према његовим речима, британске обавештајне службе су обавестиле украјинско руководство о опасности од руске офанзиве на харковском правцу, али је одбрана коју су изградиле Оружане снаге Украјине била „плитка или изостала“.
Украјински војници пуцају из хаубице богдана у Харковској области - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Специјална операција у Украјини
Бивши амерички обавештајац: Украјинске снаге пребациле у Харков последње резерве
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала