- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бахреин позвао Москву да подржи одржавање мировне конференције о палестинско-израелском сукобу

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаКраљ Бахреина Хамад Бен Иса ел Халифа и председник Русије Владимир Путин
Краљ Бахреина Хамад Бен Иса ел Халифа и председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимира Путина састао се у Кремљу са краљем Бахреина Хамадом бин Исе ел Халифом.
Руски лидер је на почетку састанка подсетио да ће две земље 2025. године прославити 35. годишњицу успостављања дипломатских односа.
„Током ових година много је урађено на изградњи односа између наших држава. Имамо добре контакте преко министарстава спољних послова, а по многим међународним питањима наши ставови су блиски“, рекао је Путин на почетку састанка.
Он је додао да су трговинске везе за сада симболичне, али да је тренд повољан.
Краљ Бахреина такође је апеловао на Москву да подржи идеју одржавања мировне конференције за решавање палестинско-израелског сукоба под окриљем УН. Он је истакао да је Русија била прва земља од које је Бахреин затражио подршку мировној конференцији о Блиском истоку.
„Постоји потпуна сагласност међу арапским земљама о потреби одржавања мировне конференције за решавање блискоисточног проблема, а Русија је прва земља коју смо позвали да подржи њено одржавање, пошто је Русија најутицајнија земља на међународној сцени и може да помогне у организацији оваквог догађаја“, рекао је краљ.
Лидер Бахреина додао је да је победа руског председника на изборима позитивно утицала на ситуацију у арапским земљама.
Он је приметио „невиђени раст руске економије“, као и побољшање безбедносне и социјалне ситуације. Према његовим речима, такве промене имају позитиван утицај, укључујући и на арапски регион.
Како је раније саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, преговори двојице лидера прво ће бити одржани у уском формату, а затим ће се наставити у формату званичног доручка уз учешће делегација.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала