- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Инцидент у судници по увођењу оптуженог за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони

© Sputnik . Лола ЂорђевићПолиција на месту злочина у селу Дубона код Младеновца, на месту где је убица почео свој крвави пир
Полиција на месту злочина у селу Дубона код Младеновца, на месту где је убица почео свој крвави пир - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Оптужени за убиства у Малом Орашју и Дубони, Урош Блажић, накратко је данас уведен у судницу Вишег суда у Смедереву, из које је одмах морао да буде изведен пошто су га напали родитељи жртава. Суђење се измешта у Београд.
У судницу је данас у Смедереву ушла и екипа хитне помоћи, која је извела једну жену.
Како Танјуг сазнаје у суду, чим је Блажић уведен у судницу на њега су насрнули чланови породице убијених и рањених, због чега је одмах изведен.
Мајка убијених Кристине и Милана Панић, Зорица Панић је новинарима испред суда рекла да је Блажић ушао погнуте главе и питала “где је оно јунаштво кад нам је стрељао децу”.
“Где је та храброст, ти си стрељао моју децу. У мог сина он је сасуо 10 метака, а осам у ћерку”, рекла је Панић и додала да она не прихвата суђење, већ само доживотну казну затвора.
Она је рекла и да је током инцидента по увођењу Блажића у судницу, клупа поломљена и да се због тога чуло да је нешто пукло. Навела је и да ово није суђење него мучење.
Када су сви изашли из суднице, Хитна помоћ је указала медицинску помоћ људима којима је позлило.
Блажић, с панциром на себи, лисицама на рукама и ланцима на ногама у пратњи десетак полицајаца је доведен у судницу, а одмах и изведен.

Суђење се измешта из Смедерева у Београд

"Суђење масовном убици Урошу Блажићу измешта се из Вишег суда у Смедереву у зграду Специјалног суда у Београду", рекао је адвокат Небојша Перовић, пуномоћник младића рањеног у масакру у Дубони и Малом Орашју.
Главни претрес се измешта из безбедносних разлога, преноси Танјуг
У Вишем суду у Смедереву данас је требало да почне суђење Блажићу, оптуженом да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио девет људи и покушао да убије још 20, од којих је ранио 12.
У том суду треба да се одржи припремно рочиште, које је затворено за јавност, а на којем би Урош Блажић и његов отац Радиша Блажић, који је такође оптужен, требало да се кратко изјасне о кривици.
По завршетку припремног рочишта судија заказује главни претрес (суђење) на којем би Блажић требало детаљно да изнесу одбрану.
Блажић је на саслушању у тужилаштву признао кривицу, али у својој одбрани није показао ни мало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмеха житеља места у којима је починио злочин, наводи се у оптужници у коју је Танјуг имао увид.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала