- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Изборићемо се за бољу будућност српског народа

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Скупштине ЦГ Андрија Мандић
Председник Скупштине ЦГ Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Где год да живи српски народ је данас свим срцем у УН и пружа пуну подршку председнику и делегацији Србије у противљењу намери да се изгласа његова наводна геноцидност, поручио је председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.
"Данас је српски народ, без обзира на то где живи, својим срцем у УН. Он је уједињен у противљењу свакој намери да се у УН изгласа његова наводна геноцидност и пружа пуну подршку за све напоре које чине председник и делегација Републике Србије", написао је Мандић на платформи Икс.
Остаћемо, поручио је, своји на своме и уздигнута чела изборићемо се за бољу будућност српског народа.
Генерална скупштина УН требало би данас да гласа о резолуцији о Сребреници, коју су једнострано и супротно Дејтонском мировном споразуму предложили политички представници Бошњака у БиХ.

Немамо министре у Влади,не можемо гласати против оног што нам се не допада

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да премијера Милојка Спајића непрестано уверавају да подршка усвајању резолуције о Сребреници “није добар избор”, да су против такве одлуке, али да, пошто немају министре у Влади, не могу гласати против онога што им се “не допада”.
Мандић је то рекао у интервјуу за подгоричке Вијести одговарајући на питање шта ће предузети ако Црна Гора данас на седници Генералне скупштине УН гласа за усвајање резолуције о Сребреници и хоће ли следити лидера ДНП Милана Кнежевића, уколико због тога напусте власт.
На питање у каквим је односима са Кнежевићем и да ли су лидер ДНП и он у односу према Влади и остатку парламентарне већине “добар и лош полицајац”, Мандић каже да Кнежевић има право да води политику коју сматра исправном и да је одговоран пре свега својим бирачима.
Истиче да је Кнежевић пре свега његов пријатељ и саборац са којим је, како каже, прошао много тога у животу.

"Заједно смо се борили и даље се боримо против монтираног процеса, тзв. 'Државног удара' чији је главни архитекта тренутно притворен у спушком затвору", подсетио је Мандић.

Указао је да је Кнежевић и председник једне важне парламентарне партије и као такав, истиче, има право на ставове и погледе на будућност у складу са уверењима оних које представља.
"Ја, ипак, сматрам да је битније увек тражити оно што нас спаја, како између Нове српске демократије и Демократске народне партије, али тако и међу свим странкама било да су власт или опозиција и људима генерално. Константно инсистирање на разликама је зачарани круг из којег морамо изаћи", навео је Мандић.
Указао је да Кнежевић има легитимно право да води политику коју сматра за исправну и пре свега да одговара својим бирачима.
"Ја сам председник српске националне странке у Црној Гори и уверен сам да добро познајем свој народ, а уверен сам да водим политику која је најбоља за српски народ у Црној Гори. Грађани у Црној Гори су слободни да бирају оне идеје које сматрају најприкладнијим њиховим светоназорима".
Упитан шта ће он и НСД урадити ако Црна Гора на седници Генералне скупштине УН гласа за усвајање резолуције и да ли ће следити Кнежевића, ако ДНП напусти власт, Мандић каже:
"Ми разговарамо са премијером Спајићем и уверавамо га да то није добар избор, ми смо против такве одлуке, али, нажалост, како немамо министре у Влади, не можемо гласати против онога што нам се не допада. Демократска партија социјалиста једва чека да 44. Влада падне и пре свега да не дође до проширења Владе, јер знају да је то и последња карта којом они машу, односно да смо ми непожељан фактор за формирање власти".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала