- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Познат Новаков жреб за Ролан Гарос – Надал у проблему!

© AP Photo / Salvatore Di NolfiНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић играће против Француза Пјера-Уга Ербера у првом колу Ролан Гароса, одлучено је данас жребом у Паризу. Рафаел Надал ће у првом колу играти против Александра Зверева што је веома тежак посао у најави.
Ђоковић брани титулу у Паризу, пошто је прошле сезоне у финалу победио Норвежанина Каспера Руда 7:6 (7:1), 6:3, 7:5.
Уколико успешно прескочи први степеник, српски тенисер ће у другој рунди играти против бољег из дуела Роберта Карбаљеса Баене и Константа Лестијена, а сусрет Новака Ђоковића и Рафаела Надала могућ је тек у полуфиналу!
У трећој рунди Новаку је потенцијални ривал Лоренцо Мусети, против којег је 2021. окренуо 0-2 у сетовима, али који ове сезоне не игра добро. У трећој рунди могућ је и сусрет са Гаелом Монфисом.
Новаку је у четвртфиналу пројектован Каспер Руд, којег је победио у прошлогодишњем финалу, али од којег је изгубио у Монте Карлу. У осмини финала Новака био могао да чека Томи Пол, а у истој фази такмичења Руду је пројектован Тејлор Фриц.

Потенцијални Ђоковићев ривал у полуфиналу су Данил Медведев као и Александер Зверев, а највећи меч првог кола биће судар Зверева са Рафаелом Надалом, који је 14 пута славио на Ролан Гаросу.

Рафаел Надал неће бити носилац, а у првом колу игра против четвртог носиоца Зверева, што значи да је Карлос Алкарас у другој половини жреба и не може на Новака Ђоковића пре финала, као ни Јаник Синер.
Ролан Гарос се игра од 26. маја до деветог јуна.
Од српских играча у Паризу ће играти Новак Ђоковић, Хамад Међедовић, Миомир Кецмановић, Душан Лајовић и Ласло Ђере.
Ласло Ђере у првом колу игра са Немцем Данијелом Алтмајером, Миомир Кецмановић почиње од квалификанта док ће преко пута Душана Лајовића стајати Роман Сафијулин.
Што се тиче Хамада Међедовића, он ће морати да сачека крај квалификација како би сазнао против кога ће играти у првом колу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Ђоковић: Дали сте ми љубав, а ја вама победу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала