- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Почела седница Владе Републике Српске у Сребреници

© Фото : Спутњику уступила РТРССедница Владе Републике Српске у Сребреници
Седница Владе Републике Српске у Сребреници - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
У Сребреници је у току седница Владе Републике Српске. Како је најавио председник РС Милорад Додик, на дневном реду је између осталог почетак процедуре доношења формалне одлуке да се затражи мирно разграничење у БиХ.
„Предложићемо да се прво разјасне политичке надлежности везано за ентитете, а да сачувамо и оставимо садашњи модел функционисања привреда и у року од неколико година да то прилагодимо моделу мирног разграничења“, поручио је Додик након полагања венаца на централни спомен-крст на братуначком гробљу.
На предложеном дневном реду Владе Српске наћи ће се информација о реализацији Меморандума о сарадњи у области пољопривреде између Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске и Министарства индустрије Белорусије.
Министри ће расправљати и о предлогу одлуке о одобрењу исплате милион КМ са рачуна посебних намена ради реализације дела уговора о финансирању БиХ и Републике Српске са Европском инвестиционом банком по пројекту мере заштите од поплава у Републици Српској.
На седници ће бити речи и о информацији о досадашњој реализацији пројекта оснивања специјалне болнице „Губер“ Сребреница, најављено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу, преноси РТРС.
Пред министрима би требало да се нађе и предлог мишљење на Нацрт закона о посебном регистру и јавности рада агената страног утицаја у Републици Српској.
Предвиђено је и више давања сагласности на планове утрошака и релокације средстава мнистарстава, институција и установа.
Плакат „Ми нисмо геноцидан народ“ у Сребреници - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
РЕГИОН
Подигнуте мере безбедности: Шта се сада дешава у Сребреници - пред заседање у Њујорку
Званичници Српске положили венце на централни спомен-крст на братуначком гробљу - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
РЕГИОН
Званичници Српске положили венце на централни спомен-крст на братуначком гробљу /фото/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала