- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бабић из Москве за Спутњик: „Србија може да одахне – бићу спреман за ЕП“

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСрђан Бабић
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Срђан Бабић, штопер Спартак Москве и један од најбоље оцењених дефанзиваца Премијер лиге Русије, повредио је задњу ложу против Динама из Москве пре три недеље, и прве прогнозе биле су да је за њега сезона завршена. Ипак, у интервјуу за Спутњик, поручио је да се опоравио и да ће бити спреман за Европско првенство у Немачкој наредног месеца.
Спутњик је ступио у контакт са Бабићем по његовом доласку у Москву, одакле се вратио са двонедељног опоравка који је одрадио у Београду.

„Клуб ми је дао 'зелено светло' да одем у Србију на рехабилитацију. Одрадио код доктора Тоциља све што је требало и сада сам супер. Ложа је добро, већ трчим, а од понедељка тренирам са тимом. Стигао сам у Москву, а Србија може да одахне, бићу спреман за Европско првенство у Немачкој“, почео је причу видно расположени Бабић.

Руси су те „отписали“ да је сезона завршена, али ти си успео да се вратиш и брже него што је требало... Није изгледало добро у полуфиналу Купа Русије против Динама, када си у раној фази сусрета напустио терен, чак си искалио бес на флашици...
– Ух, свашта ми је тад пролазило кроз главу, скупило ми се и у свлачионици. Емоције су то, тешко је... Знао сам да сам се повредио, адреналин је био појачан и шутнуо сам медицинску торбу. На срећу, брзо смо установили да повреда није озбиљније природе, тако да ћу бити у протоколу за меч последњег кола против Оренбурга, где путујемо на гостовање. Руптура задње ложе је прошлост и то је најважније. Хвала доктору Тоциљу који ме је опоравио у експресно кратком року. Моје је да наставим да радим и будем потпуно спреман за Европско првенство.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСрђан Бабић
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Срђан Бабић
Мање од месец дана остало је до првог меча на Европском првенству, а већ на старту најтежи могући задатак – Енглеска?
– Најважније је да смо се после 24 године пласирали на Европско првенство. То је био први циљ, идемо сад даље, желимо да прођемо групу. О Енглезима не треба трошити речи, сви знају и сви иде, Кејн, Сака, Фоден, Белингем, Рајс... Страшна екип. Али, имамо ми наших квалитета, даћемо све од себе да овога пута обрадујемо нацију. Изостао је тај неки резултат у Катару, сада желимо да будемо још бољи и даћемо све од себе. Мени је посебно драго што сам успео да се опорави, јер свашта смо у претходних годину и по дана претурили преко главе, борили смо се и било би ми јако тешко да сам због повреде морао да пропустим завршни турнир.
Да ли си лепе вести већ јавио селектору Драгану Стојковићу, који те је уврстио на шири списак?
– Наравно, може да одахне и да рачуна на мене. Бићу спреман, надам се добрим резултатима. Да се прође групна фаза, то је први циљ. Треба сви да тежимо ка томе, да се прође групна фаза, да се направи искорак у односу на КАтар. Имали смо еуфорију пред Светско првенство, завршило се како се завршило, надам се да ћемо на поправно да обрадујемо нацију. У свакодневно сам у контакту са људима из Фудбалског савеза, чујем се редовно са директором Диком Стојановићем. Понављам, све време сам био добар и миран у глави и знао сам да ћу бити спреман. Зову и они мене, прате, све је на крају добро испало.
Значи, бићеш спреман за Харија Кејна?
„Бићу спреман, то је сигурно. Е сад, да ли ћу играти или ће то бити неко други, то је на селектору да одлучи. Коме год да буде припала та улога, играће против једног од три најбоља нападача данашњице. Генерално, знамо шта нас очекујемо, знамо да Енглези имају паклен тим и играче од преко 100 милиона евра и покушаћемо да се носимо са њима. Фокус је ту, даћемо све од себе, то обећавамо нацији. Нема еуфорије као прошли пут пред Мундијал, то може да буде добра ствар у читавој причи, рекао је за Спутњик Срђан Бабић, који је против Бугара сачувао образ Србији у Лесковцу на стадиону Дубочица, одакле су Орлови одлетели на ЕП после 24 године.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
СПОРТ
Влаховић добро памти све: „Мистер, хвала на свему“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала