Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у УН потпуно разобличио намере Немачке и Запада против Срба /видео/

© Tanjug / TANJUG VIDEOПредседник Србије Александар Вучић у УН
Председник Србије Александар Вучић у УН  - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на Генералној скупштини УН, на којој се гласа о резолуцији о Сребреници, да је то високополитизована резолуција и позвао све земље чланице да не гласају. Вучић је изјавио је да му није лако да говори после Немачке јер ће, без обзира шта да уради, бити оптужен за порицање злочина.
„Говорити против резолуције после Немачке није лако из неколико разлога. Без обзира шта урадите, велики ће вас оптужити за порицање злочина и да потцењујете и минимизирате зато што се усуђујете да дигнете глас. Желим да разоткријем неистине. Ја сам се поклонио жртвама сукоба у Босни и Херцеговини и положио сам цвет жртвама Бошњацима“, рекао је Вучић.
Он је поставио питање зашто се она доноси.
Вучић је питао коме је потребна резолуција и зашто ти људи нису почели да говоре о геноциду које су починиле њихове земље.
„Надам се да ће се други геноциди у складу са резолуцијом из 2015. године, укључујући и геноцид над српским народом у Првом светском рату“, рекао је Вучић.
Вучић је подсетио на страдање српског народа и у Првом и у Другом светском рату.
„Нико не би требало да подсети људе у овој сали.“, додао је он.
Он је подсетио на речи немачке представнице која је рекла да подједнако жали све жртве и упитао зашто тога нема у резолуцији.
Он је рекао да ће резолуција изазвати поделе и да ће бити потребно пуно труда да се уложи у одржавање мира.
Вучић је упитао представнике великих сила зашто су уложиле толики труд и претиле малим чланицама Уједињених нација уколико не гласају за резолуцију.
„Има једна мала земља са Балкана која каже да се не плаши да ће гласати против ове резолуције“, рекао је Вучић.
Вучић је упитао и зашто су усвојени амандмани. „Само да покушате да прикријете праву истину да је она против једног народа. Зашто поново отварате ране? Зато што је то некоме политички потребно“, рекао је Вучић и подсетио да је посетио меморијални центар у Поточарима где је умало линчован.
Ово ће направити потпуни политички хаос у свету, закључио је и додао: „Ми данас бранимо свет и принципе међународног права“, рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала