Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић поручио Западу: Нисте успели да ставите жиг на чело Срба - никад нећете успети!

© Tanjug / TANJUG VIDEOПредседник Србије Александар Вучић огрнуо се српском заставом током седнице Генералне скупштине Уједињених нација.
Председник Србије Александар Вучић огрнуо се српском заставом током седнице Генералне скупштине Уједињених нација.
 - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је Западу са седници скупштине УН да, усвајањем резолуције о Сребреници, није успео да стави жиг на чело Срба и да никад нећете успети!
Председник Србије Александар Вучић изјавио је после дебате о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација да се никада није десило у овој институцији да гласање о питању геноцида не буде једногласно, а да је ово било први пут.
„У било ком националном парламенту овакав акт не би успео. Ово је једино место на свету где је такав документ донет“, рекао је Вучић у завршном обраћању.
Говорећи о амандманима које су неке земље поднеле на првобитни нацрт резолуције, он је рекао да је то био само допринос конфузији и покушај одбране образа дотичних земаља.
Вучић је рекао да је једина намера резолуције била да се морално-политичка кривица припише једном народу, односно Србији и Републици Српској.
„Када је реч о легитимитету то није успело“, додао је Вучић и наставио:
„Ти људи, који су хтели да стигматизују српски народ, нису успели. Нису стравили жиг на наше чело. Поносан сам што сам данас бранио право једне мале земље не вређајући никога; поклонивши се жртвама и признавши све грешке који су неки од наших сународника учинили; Стојећи као поносан и достојанствени Србин који то зна.“
Вучић је, обраћајући се председавајућем, напоменуо да је српски народ највише пропатио у региону југоисточне Европе, али да га уверава да ће већ сутра отпочети дијалог унутар Србије са бошњачком мањином.
„Ово је сада иза нас, и ми ћемо радити на развоју мира и даћемо допринос томе“, закључио је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала