- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан без Нанелија и Дозира у КЛС – Звезда прецртала четворицу странаца

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана ће у завршници КЛС бити без Џејмса Нанелија и Пи-Џеј Доужера, потврдио је клуб из Хумске. Како правила такмичења налажу да екипе могу имати четворицу лиценцираних иностраних играча, тако је било јасно да ће Жељко Обрадовић морати да се одрекне тројице.
Франк Камински је после пораза у финалу плеј-офа АБА лиге напустио Србију и запутио се ка Сједињеним Америчким Државама, док је Жељко Обрадовић потврдио да ће још Нанели и Доужер бити ван строја, саопштивши списак од 13 играча на које рачуна за сам крај КЛС.
„Имамо доста повређених играча и неких других проблема, али у којој год ситуацији да се налазимо увек је најважније да реагујемо на прави начин. Сутра почињемо Кошаркашку лигу Србије у ситуацији која је исувише деликатна што се нас тиче. Желимо да само све од себе и да играмо најозбиљније КЛС, то је једина жеља коју имамо“, истакао је Обрадовић на конференцији.
За Партизан ће у плеј-офу КЛС играти: Џејлин Смит, Зек Ледеј, Саво Дрезгић, Алекса Аврамовић, Балша Копривица, Кевин Пантер, Ален Смаилагић, Огњен Јарамаз, Алекса Димитријевић, Урош Трифуновић, Данило Анђушић, Матеуш Понитка и Бруно Кабокло.
Интересантно је да и Џејмсу Нанелију и Пи Џеј Доужеру истичу уговори на крају сезоне, с тим што то што су „прецртани“ у КЛС не значи да је сарадња окончана. Велика је вероватноћа да ће са Нанелијем ускоро бити започети преговори о наставку сарадње.
Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да ће у завршници плеј-офа Суперлиге Србије наступити са 15 лиценцираних играча. У саопштењу се наводи да ће у тиму „црвено-белих“ поред 13 сениора наступити и два играча из млађих категорија, 2006. и 2007. годиште.
Црвена звезда није регистровала четворицу кошаркаша за наступ у завршници СЛС. За „црвено-беле“ неће играти Адам Ханга, Џавонте Смарт, Мајк Тоби и Фреди Гилеспи.
За Црвену звезду ће полуфиналу плеј-офа СЛС играти: Стефан Лазаревић, Милош Теодосић, Дејан Давидовац, Лука Митровић, Бранко Лазић, Џоел Боломбој, Далибор Илић, Немања Недовић, Рокас Гедраитис, Јаго дос Сантос, Никола Топић, Хауард Томпкинс, Реља Радовановић, Андреј Костић и Стефан Марјановић.
„Црвено-бели“ ће у полуфиналу плеј-офа СЛС играти против ФМП Железника. Први меч је на програму сутра од 20.30 часова у дворани „Александар Николић“.
Полуфинална серија се игра на две победе, а наредни меч је на програму у понедељак у Железнику од 18 сати. Црвена звезда је ове сезоне освојила Куп Радивоја Кораћа и регионалну АБА лигу.
Никола Јокић Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Никола и Лука у најбољој петорци НБА лиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала