- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дубаи званично упловио у балканску кошарку – АБА лига добила новог члана

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошарка
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Кошаркашки клуб Дубаи и званично је постао део АБА лиге, саопштило је данас регионално такмичење.
Оно што се раније најављивало, сада је добило званичну потврду.
„Према одлукама Скупштине АБА лиге, а после усвајања споразума од стране акционара, вишегодишњи уговор између КК Дубаи и АБА лиге је потписан. Стога су дефинисани сви кључни елементи будуће спортске и пословне сарадње, почев од учешћа КК Дубаи у АБА лиги од сезоне 2024/25.
Интензивном и отвореном комуникацијом, уз стриктно поштовање свих интерних аката АБА лиге, договорени су сви детаљи веома амбициозног спортско-пословног пројекта. Ово је пројекат од којег све стране очекују велике користи, не само АБА лига, њени акционари и КК Дубаи, већ и кошарка уопште", закључује се у саопштењу.
Потом је реч узео Дубравко Кметовић:
„Придруживање Дубаија АБА породици је на много начина специфичан спортско-пословни подухват. Представља визију да су АБА лига клубови препознали као идеалну прилику за постизање два приоритетна циља. Прво, повећање квалитета такмичења, и друго, отварање врата новом тржишту, што ће убрзати напоре АБА лиге да постане лига која генерише профитабилније пословање у корист својих акционара", изјавио је Дубравко Кметовић, директор АБА лиге.
Потом и председник Дубаија.
„Одушевљени смо што смо се придружили АБА лиги, региону познатом по неговању неких од најбољих светских кошаркашких талената. Са нестрпљењем очекујемо да будемо домаћини АБА лиге у Дубаију, где ће кошаркашки ентузијасти моћи да уживају у врхунском искуству. Од срца се захваљујем управи АБА лиге и клубовима на њиховој сарадњи и посвећености у довођењу лиге у мој родни град", рекао је Абдула Саид Ал Набудах, председник КК Дубаија.
АБА лига је на крају саопштила да ће више детаља о уласку Дубаија у АБА лигу бити откривено у уторак, 28 маја, на конференцији за медије у Београду.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Почиње Фајнал фор Евролиге – може ли неко да скине Краља са трона?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала