- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после пораза: Наравно да сам забринут

© AP Photo / Salvatore Di NolfiНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
После изненађујућег пораза у Женеви Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, истакао је да је забринут због своје форме пред Ролан Гарос. Томас Махач успео је да савлада српског аса који је открио да се мучио и да није могао да се сконцентрише.
„Наравно да сам забринут“, рекао је Новак Ђоковић после пораза од Томаса Махача у полуфиналу турнира 250 серије у Женеви резултатом 6:4, 0:6, 6:1.
Док многи тенисери наводе Новака као фаворита на Ролан Гаросу, први рекет света поручује да се не осећа тако јер од почетка године не игра како би желео.
„Ове године нисам играо нимало добро, осим неколико мечева ту и тамо. Ствари су какве јесу. Не видим себе као фаворита у Паризу. Покушаћу да играм мечеве један за другим“, рекао је Новак на конференцији за медије у Женеви.
Видело се од самог почетка да се српски ас не осећа добро, у појединим тренуцима се тресао, а деловало је да је и повраћао.
„Нисам имао сјајну ноћ, а данас је било тешко. Имао сам ужасна осећања током првог дела меча. Не желим да одузимам заслуге Томасу који је заслужио победу, али не знам шта да мислим о овом мечу. Више бих волео да то заборавим“, рекао је први рекет света.
Деловало је да се Новак потпуно вратио у меч јер је други сет освојио без изгубљеног гема, али поново није био исти у одлучујућем сету.
„Не знам како сам успео да освојим други сет. Резултати су добри. Надао сам се да ћу одиграти више од једног меча када сам дошао овде, а одиграо сам три. Али волео бих да се осећам боље“, рекао је Новак уз уздах.
Истакао је да није могао да буде фокусиран и да се нада да ће се све средити до Ролан Гароса.
„Није лепо тако патити на терену. Тешко је концентрисати се на тенис када имате друге ствари на уму. Само се надам да ћу бити спреман и доброг здравља за Ролан Гарос“, рекао је српски ас.
Новак се у првом колу у Паризу састаје са Пјером Ирбером.
Гејлор Канга и Александар Драговић – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Црвена звезда остала без капитена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала