- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер: Тенис је „стара школа“ – треба нам шаренила

© AP Photo / Vianney Le CaerРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Роџер Федерер, швајцарски тенисер, био је гост на отварању једног тениског терена у Ла Корневу у Француској где је говорио о томе како верује да белом спорту фали шаренила и да је превише старе школе.
Стил игре који је Роџер Федерер приказивао током каријере многи сматрају за један од најлепших, а иако су многи млади играчи покушавали током година да га копирају нико у томе није успео. Међутим, Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, успео је и да га надмаши.
Иако су Роџер и Новак заједно са Рафаелом Надалом обележили једну тениску еру Швајцарац сматра да млади треба да почну да играју потпуно другачији тенис чак и од њих.
„Волео бих да видим више шаренила у тенису. Наш спорт је некако 'стара школа'. Потребне су нам нове методе, нове идеје. Ако не буде тога, млади ће одлазити на фудбал или неки други спорт“, рекао је Федерер.
Говорио је и о томе какве би он савете дао деци која желе да постану спортски великани.
Рекао бих им да слушају родитеље и тренере. Број два, морате да волите то што радите. Понекад морате да тренирате и мало напорније него што желите. Таленат постоји у различитим облицима, то је рад, техника, организација, логистика, са ким сте окружени. Рад је од суштинског значаја, подвукао је бивши број један.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СПОРТ
Ана Ивановић верује у Ђоковића: „Новак испред свих“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала