- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија у УН: На Западу завладала паника због успеха руске војске на ратишту

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРуска војска на краснолиманском правцу
Руска војска на краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Савезници Кијева су у паници због успеха Русије на ратишту, изјавио је први заменик сталног представника РФ при УН Дмитриј Пољански.

Апсолутно је очигледно да сада влада паника на Западу због успеха Русије на бојном пољу и чињенице да Украјинци не желе да се боре, а украјински председник Владимир Зеленски не даје обећане резултате, истакао је дипломата.

Дипломата је констатовао да је темпо напредовања руске војске у Украјини условљен жељом команде да спасе животе својих војника, док је Кијев, како је рекао, немилосрдан према њима.
„Најважнији задатак на бојном пољу је да се сачувају животи војника. Због не напредујемо тако брзо као што неки очекују, јер спашавамо људе, покушавамо да заштитимо цивиле и објекте“, објаснио је Пољански шта је кључни изазов за Русију у специјалној операцији у Украјини.
Он је рекао да западне земље схватају какве могу бити последице уколико Кијев употреби њихово оружје против циљева који се налазе на територији Русије.
„И ми, и западне земље веома добро знамо какве могу бити последице употребе или неупотребе оружја великог домета према одређеним циљевима. Не мислим да гаје неке илузије тим поводом“, прокоментарисао је Пољански апеле са Запада да се одобри гађање циљева унутар руске територије западним оружјем.
С тим у вези, рекао је такве политичаре који позивају на то треба да процене психијатри.
„Нисмо довољно квалификовани за ово“, додао је он.
Како је навео, Русија је фокусирана на постизање својих циљева у оквиру специјалне војне операције у Украјини, па је стога „не ометају ставови појединих западних лидера који данас говоре једно, а сутра друго“.
Раније је група америчких конгресмена, на челу са председавајућим Комитета за обавештајне послове Представничког дома Мајком Тарнером, апеловала је на министра одбране Лојда Остина да дозволи Украјини да употреби америчко оружје за напад на руску територију. Званично, став Пентагона по овом питању остаје непромењен – oн се противи употреби пребаченог оружја за нападе на руску територију.
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Специјална операција у Украјини
Симоњан: Запад шокиран напретком руске војске
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала