- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Харакири“ Србије против Јапана – компликује се одлазак на ОИ

© Фото : CEV - Conny Kurth / www.kurth-media.deСрпски одбојкаш Александар Атанасијевић
Српски одбојкаш Александар Атанасијевић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
Пратите нас
Одбојкаши Србије доживели су неочекиван и убедљив пораз од Јапана резултатом 3:0, по сетовима 25:20, 25:16, 25:22 у другом мечу првог викенда Лиге нација у Рио де Жанеиру, чиме су закомпликовали себи живот за одлазак на Олимпијске игре у Паризу
Изабраници селектора Игора Колаковића победили су на старту Иран са 3:1, да би уследио „харакири“ против Јапана у Бразилу, где је одигран меч. Србија ће наредни сусрет одиграти у ноћи између петка и суботе, два часа иза поноћи по средњеевропском времену, а ривал ће јој бити домаћин квалификационог турнира – Бразил.
Јапанце је до неочекиваног тријумфа над грогираним Орловима предводио Каи са 10 поена. С друге стране, најефикаснији у редовима Србије били су Ивовић и Лубурић са по осам поена, док су Ковачевић и Атанасијевић имали по пет.
Србија ће после пораза од Јапана играти још са Бразилом и Немачком, тај меч је на програму у недељу од 19 часова по средњеевропском времену.
Свака репрезентација ће током недеље одиграти четири утакмице, укупно 12 мечева за три такмичарске седмице, после чега ће бити познати сви путници на Олимпијске игре у Паризу.
Прва недеља игра се у Бразилу и увелико је у току, Србију затим очекују турнири у Отави и у Љубљани.
На финални турнир који је на програму у Лођу од 27. до 30. јуна, пласираће се домаћин Пољска и још седам најуспешнијих репрезентација.
За српске одбојкаше Лига нација је борба за пласман на ОИ. Изабраници Игора Колаковића морају да побеђују и да скупљају бодове како би сачували позицију на ФИВБ ранг листи коју су имали пре почетка такмичења.
Олимпијске визе већ су „оверили“ Французи као домаћини и још шест репрезентација које су биле најуспеније на квалификационим турнирима, а то су: Пољска, Америка, Јапан, Бразил, Немачка и Канада.
ОСтало је још пет упражњених места и њих ће попунити најбоље репрезентације са континената који немају представнике, да би учешће припало и најбољој екипи са светске ранг листе ФИВБ.
Србија је била „виђена“ на ОИ пре почетка Лиге нација због најбољег пласмана, али је пораз од Јанапа, довео до тога да та позиција сада буде у рукама Кубе.
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Србија остала без Светског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала