- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Клизиште сравнило са земљом село у Папуи Новој Гвинеји: Стотине људи затрпано, има жртава /видео/

© Tanjug / Benjamin Sipa/International Organization for Migration via APКлизишта у Папуи Новој Гвинеји
Клизишта у Папуи Новој Гвинеји - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Више од 300 људи затрпано је испод рушевина након што се активирало клизиште које је сравнило са земљом забачено село на северу Папуе Нове Гвинеје, а страхује је да је на стотине људи погинуло, саопштили су локални званичници.
До сада су пронађена тела четири жртве, а уништено је више од 1.100 куће. Клизиште је блокирало приступ ауто-путу, због чега је до тог подручја једино могуће доћи хеликоптером.
Премијер Папуе Џејмс Марапе рекао је да су припадници служби за ванредне ситуације, војске и комуналних служби на лицу места и да учествују у потрази за преживелима и пружању помоћи, пренео је Ројтерс.
Клизиште се активирало у петак ујутру у селу Каокалам у провинцији Енга, око 600 километара северозападно од главног града Папуе Нове Гвинеје, Порт Морсбија. Више од шест села је погођено клизиштем у региону Мулитака у провинцији Енга, саопштило је аустралијско министарство спољних послова и трговине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала