- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Атаман о свом главном јунаку: У Партизану је показао карактер – зато сам га довео

© AP Photo / Darko VojinovicМатијас Лесор
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Матијас Лесор, француски кошаркаш, био је најбољи појединан у полуфиналном мечу Евролиге између Панатинаикоса и Фенербахчеа, а заслужено је добио и похвале од Ергина Атамана, тренера грчког тима. Турски стручњак истакао је да се врло пажљиво мотрио на Лесора док је играо у Партизану и да је због тога одлучио да га доведе у тим.
Са 17 поена и десет скокова Матијас Лесор истакао се као најбољи кошаркаш меча Панатинаикоса и Фенербхечеа. Највеће заслуге за победу грчког тима иду управо њему, а ово није први пут да је баш он главни јунак.
Целе сезоне Лесор је играо фантастично, а у њега је од старта веровато Ергин Атаман који је гледајући Матијасове мечеве у дресу Партизана видео колико он може.
„Матијас је и прошле године у Партизану показао свој карактер. Он је био добар играч, али нису многи разумели његов карактер. Зато је моја одлука била да га доведемо. Он је агресиван, енергичан играч, који се увек бори. Зато сам тражио да буде прво појачање. Морате да имате таквог играча, био бих срећан ако унапреди слободна бацања, ако ту уради спреман је за финале“, рекао је Атаман после победе Панатинаикоса.
Француски кошаркаш шутирао је 6/10 за два поена односно 5/10 са линије пенала.
Целе сезоне Лесор је фантастичан, одиграо је 40 мечева, а порсечно је бележио 13,8 поена, 6,3 скокова и 1,4 асистенције.
Кошаркаши Панатинаикоса у финалу Евролиге играју против Реал Мадрида, а управо је против „краљевског клуба“ Лесор одиграо најбољу утакмицу ове сезоне када је постигао 26 поена.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Новак сазнао када креће у одбрану титуле на Ролан Гаросу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала