- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медојевић: Политички одговорно да ДНП и НСД прекину подршку црногорској влади

© Фото : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenНебојша Медојевић
Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Након изгласавања Резолуције о Сребреници постало је јасно да Покрет Европа сад баштини све политичке приоритете ДПС-а и политички је одговорно да Демократска народна партија и Нова српска демократија прекину подршку Влади и да се организују ванредни парламентарни избори, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.
Он је у објави на друштвеним мрежама казао да су захтеви ДНП-а оправдани и у складу са програмом некадашњег Демократског фронта (ДФ) и обећањима бирачима.
„Захтеви ДНП-а су оправдани и у складу са програмским опредељењима те странке, али и са политичким принципима на којима је ДФ успео да сруши режим Мила Ђукановића“, казао је Медојевић.
Према његовим речима, ти принципи су помирење по принципу сва права свима, радикалне реформе и „демонтажа мафијашког ДПС режима“ и економски опоравак земље на основу промене модела економског раста.
„Након изгласавања Резолуције о Сребреници свим бирачима бившег ДФ-а је постало јасно да су моје оцене да је ПЕС креиран као ДПС Вер 2.0 и да он баштини све политичке приоритете ДПС-а, да наставља послушничку слуганску политику према центрима моћи, на штету виталних интереса народа и државе“, поручио је Медојевић.
Он је додао да је ПЕС континуитет спољно-политичких приоритета ДПС-а, као и наставак „антисрпске политике“ у Црној Гори, главна опструкција Специјалном полицијском одељењу и Специјалном државном тужилаштву у борби против ДПС мафије и главни промотер опасне популистичке економске политике која, како је навео, води државу у дужничко ропство, банкрот јавних финансија и угрожавање система пензијског осигурања.
„Најава потписивања уговора о наставку ауто-пута према Андријевици има корупционашки потенцијал од најмање 100 милиона евра који ће, кроз надувавање фактура, узети премијер Милојко Спајић и његова банда", навео је Медојевић.
Он је додао да су Спајић и „његова криминална организација“ тежак баласт за ДНП и НСД, као и да су бивши бирачи ДФ-а све више разочарани овом Владом која је, како је навео, копија ДПС-а.
„Гласање за Резолуцију о Сребреници је само кап која је прелила чашу лажи, превара и издаје Спајића“, рекао је Медојевић.
Он је навео да су Спајића у Црну Гору довели исти „ментори Ђукановића“ да настави исту политику.
„Ми се за ово нисмо борили и политички одговорно је да и ДНП и НСД прекину подршку овој Влади и да се организују ванредни парламентарни избори“, поручио је Медојевић.
Према његовим речима, то је рационални политички одговор на одлуке Спајићеве Владе.
„Да ли ће преовладати лични, партијски или групни материјални и финансијски интереси над принципима, идеологијама и интересима народа и државе остаје да се види", закључио је Медојевић, преноси РТЦГ.
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
РЕГИОН
Демократска народна партија суспендовала подршку Влади Црне Горе, упутила захтеве Спајићу
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала