- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америчка НБА звезда падалица „променила“ цело колено?!

© AP Photo / Matt MartonНикола Јокић у дуелу са Лонзом Болом
Никола Јокић у дуелу са Лонзом Болом - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Бек Чикаго Булса Лонзо Бол, који није играо НБА утакмицу од јануара 2022, говорио је о путу ка опоравку од проблема са коленом у протекле две године. И притом открио да опоравак укључује чак и трансплантацију менискуса и промену хрскавице.
Говорећи у подкасту, Бол је рекао да његови проблеми датирају од првог пуцања менискуса 2018. године, када је био члан Лос Анђелес Лејкерса.
После што је задобио поновљену повреду левог колена, Бол је рекао да му на крају није остала хрскавица и да је морао да се подвргне трансплантацији менискуса прошле године. Ова операција је обављена истовремено са трансплантацијом хрскавице у истом колену.
„Није остало ништа од менискуса, а кост се трљала о кост. Хрскавица је нестала, а кост је оштећена, тако да сам морао да добијем нови менискус од донора, а морао сам да набавим и нову хрскавицу", рекао је Лонзо Бол.
Бол је подвргнут трансплантацији хрскавице у марту 2023., трећој операцији левог колена за годину дана. Бол и Булси су тада рекли да верују да ће му операција пружити најбољу шансу да се врати на терен и искључили га за текућу сезону у јуну.
Као што је очекивано, Бол је недавно пристао на 21.400.000 долара и продужио уговор за сезону 2024/2025 са Чикаго Булсима.
Први уговор потписао је на четири године за 80.000.000 долара.
Лонзо је одиграо свега 35 утакмица за Чикаго, па ће тако уз нови уговор приходовати 2,9 милиона долара по утакмици. На 35 мечева је Лонзо бележио 13 поена у просеку уз 5,1 асистенцију и 5,4 скокова.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
СПОРТ
Пријатељски загрљај Ђоковића и Надала на Ролан Гаросу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала