- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Покрет Европа сад неће повући из процедуре резолуцију о Јасеновцу

© AP Photo / Risto BozovicПлакат Покрета Европа сад за парламентарне изборе у Црној Гори
Плакат Покрета Европа сад за парламентарне изборе у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Посланички клуб владајућег Покрета Европа сад (ПЕС) у Црној Гори је подржао резолуцију о Јасеновцу и неће је повлачити из скупштинске процедуре, тврди генерални секретар те партије Борис Пејовић.
"На овај начин као што смо више пута исказали став, имамо принципијелан однос према свим невино страдалим жртвама. Као што резолуција о Сребреници није усмерена против српског народа, тако ни резолуција о Јасеновцу није усмерена против хрватског народа. За злочине су одговорни појединци, а никако народи. Стога, такав однос ће бити темељ за помирење коме тежимо, што ће релаксирати међуетничке односе у региону", рекао је Пејовић.
Пејовић је поручио и да "због трагичне прошлости, за коју нисмо одговорни, не смемо пропустити шансу да сви заједно градимо лепшу будућност", преноси РТЦГ.
Раније данас, председништво Демократске народне партије (ДНП) Милана Кнежевића је једногласно донело одлуку о суспензији даље подршке Влади Милојка Спајића до испуњена њихових захтева.
Из ДНП-а су саопштили да је предуслов да уопште разматрају опцију даље подршке Влади усвајање резолуције о геноциду у Јасеновцу најкасније до краја јуна.
Они су данас најоштрије осудили одлуку Владе Црне Горе да у Генералној Скупштини УН гласа за резолуцију о геноциду у Сребреници.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала