- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Столтенберг опседнут ратом – претвара Европу у буре барута

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаРуска хаубица "Коалиција-СВ"
Руска хаубица Коалиција-СВ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Посланик Државне думе Русије са Крима, члан Комитета за безбедност Михаил Шеремет рекао је да позив генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да се укину ограничења за нападе на територију Русије говори о његовој жељи да по сваку цену наштети Русији, не мислећи о последицама.

„Апел Столтенберга диктиран је опседнутошћу ратом и жељом да се по сваку цену науди Русији, притом не размишљајући о могућим катастрофалним последицама по становништво западних земаља“, рекао је Шеремет за Спутњик.

Како је додао, Столтенберг чини све да додатно распламса украјински сукоб, истовремено претварајући Европу у буре барута.
Истовремено, председник Кримске међуетничке мисије Заур Смирнов сматра да је изјава Столтенберга покушај да се застраши Москва и изврши притисак у светлу успешног напредовања руске војске на фронту.
По његовим речима, украјинска војска већ изводи нападе западним оружјем на територију Русије, између осталог и уз помоћ терориста.

„Интегритет и суверенитет Русије осигуравају безбедност и заштиту свих њених региона, тако да је Столтенбергов покушај да одреди некакав њихов статус – чиста фикција. У случају стратешке опасности, Русија ће предузети мере предвиђене њеном војном доктрином“, оценио је Смирнов.

Огласила се и портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова. По њеним речима, корисно је да они који су позвани на наводну мировну конференцију у Швајцарској знају за апел који је упутио генерални секретар Алијансе.
Подсећамо, генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг позвао је Алијансу да укине ограничења на ударе Кијева западним оружјем на објекте на територији Русије.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2024
СВЕТ
Шеф НАТО позвао Алијансу да укине ограничења на ударе Кијева западним оружјем на територији Русије
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала