- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Стварање успешних људи који ће променити свет на боље: Представљена фондација Милош Биковић

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Биковић
Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Фондација Милош Биковић представљена је данас пред колегама, студентима, менторима, пријатељима и новинарима на конференцији „Мрежа - форум знања“, у позоришту Мадленијанум.
Оснивач фондације, глумац и продуцент Милош Биковић рекао је да је план да фондација подржи младе таленте и да им „да ветар у леђа да рашире своја крила“ и тако остваре своје пуне професионалне потенцијале.
„Жеља је да на крају студија, млади добију праве информације и могућност повезивања са стручним људима који деле исте вредности, знања и радозналости“, рекао је Биковић и додао да је идеја фондације да створи успешне људе који ће „сигурно променити свет на боље“.
Фондација има приступ „интерактивне платформе“ за размену знања и кроз студијска путовања, омогућене стипендије, посете научним стручним скуповима у земљи и иностранству пружиће подршку амбициозним пролазницима.
„Идеја је да најбољи људи из земље посете домаће и светске универзитете и институте из свог поља деловања и да се после врате у Србију и поделе своја знања која су стекли тамо“, закључио је Биковић.
Предавачи на конференцији били су остварени научници, уметници и истакнути појединци.
Конференцији су присуствовали и студенти са Харвард универзитета.
Конфетенцију су подржали бројни стручњаци, педагози и професионалци и тренутно је, као део пилот пројекта, у току менторски процес са 32 младих људи.
Фондација је основана пре неколико месеци и омогућиће младима први корак у њиховим професионалним путањама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала