- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина губи у радиоелектронској борби од Русије: Hа помолу тактички помак

© Sputnik / Denis Abramov / Уђи у базу фотографијаРуске снаге за радиоелектронско ратовање
Руске снаге за радиоелектронско ратовање - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
Руске снаге све чешће ометају рад уређаја „Старлинк“ у Украјини и то може изазвати тактички помак у сукобу, пише лист „Њујорк тајмс“.
Лист истиче, позивајући се на украјинске војнике у Харковској области, да је руска војска изазвала „учестале поремећаје у раду ‘Старлинка’“.
„Ако наставе да остварују успехе, то може да означи тактички помак у сукобу“, наводи се у чланку.
Украјински министар за дигиталне трансформације Михаил Фјодоров рекао је за „Њујорк тајмс“ да руске снаге, очигледно, користе нове и унапређене технологије за ометање рада „Старлинка“.
Заменик команданта батаљона Оружаних снага Украјине са позивним именом „Ајакс“ истакао је да Украјина губи радиоелектронску борбу. Друго војно лице, са позивним именом „Картел“, нагласио је да је због проблема у раду „Старлинка“ његовој јединици било тешко да организује напад дроновима: војници су били принуђени да комуницирају преко чата, па чак су и те поруке фукционисале са закашњењем.
Према информацијама листа, проблеме са функционисањем уређаја понекад стварају саме украјинске снаге које постављају техничка ограничења на њихов рад, како их руска војска не би користила.
Раније су Оружане снаге Украјине саопштиле „Вашингтон посту“ да их је потпуно изненадио почетак напредовања руских снага у Харковској области, те да су уређаји „Старлинка“ престали да раде због руских средстава за радиоелектронску борбу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала