Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Ништа нам није потребније од унутрашње стабилности /видео, фото/

© Tanjug / JADRANKA ILIĆАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Пратите нас
У Чачку је одржан предизборни скуп коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић - Чачак сутра“ са којег је председник Александар Вучић поручио да нам данас ништа није потребније од унутрашње стабилности.
„Није Орбан погрешио када је рекао да се све полако креће ка највећем сукобу у историји. Постоји ли ишта што нам је потребније од унутрашње стабилности – ништа“, истакао је Вучић.
Вучић је напоменуо да наша земља има безброј политичких проблема са којима се суочава, али да уз све то бележи највећи раст.
„Увек смо успевали да чувамо своје националне интересе, да бранимо своју државу, а да никада грађане не оштетимо. Ви само размислите шта би неки урадили да дођу на власт - да ли бисте добили фабрике? Размислите и зашто они њих финансирају и зашто плаћају некога да гласа притив нас“, упитао је Вучић.
© Tanjug / JADRANKA ILIĆ Предизборни скуп Српске напредне странке и коалиције окупљене око листе „Александар Вучић - Чачак сутра“
 Предизборни скуп Српске напредне странке и коалиције окупљене око листе „Александар Вучић - Чачак сутра“ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2024
Предизборни скуп Српске напредне странке и коалиције окупљене око листе „Александар Вучић - Чачак сутра“
Ниједан председник, како је истакао, неће поновити у Њујорку оно што је он изговарао њима у лице и да смо успели да се супротставимо најмоћнијима без страха.
„Ја сам могао да будем храбар јер је иза мене била Србија, зато што сам знао шта очекујете од мене и знао да хоћете Србију која има образ, а не Србију која ће да се повлачи. Србија је наш завет, заклетва, наш живот, будућност. Србију никоме и никада нећемо дати“, закључио је Вучић.
Вучић је поручио да ће држава улагати стотине милиона евра у Чачак и друге српске градове.
„Али нам је зато потребна победа 2. јуна и зато вас молим да 2. јуна изађете на изборе. И посебно хоћу да позовем даме, да позовем жене, јер оне су увек чувале Србију. Оне су најодговорније, оне су најјаче и бескрајно вам хвала, драге даме, на подршци коју сте нам до сада пружале. Молим вас све да изађете на изборе 2. јуна, да их победимо“, позвао је Вучић.

Ана Брнабић: Избори 2. јуна су избори за даљи развој и раст Србије

Председник Скупштине Ана Брнабић је у свом говору на предизборном скупу СНС у хали КК „Борац“ у Чачку захвалила председнику Србије Александру Вучићу за његову борбу за националне интересе, истину и међународно право коју је водио на седници Генералне Скупштине Уједињених нација у Њујорку, „за то што је показао како се бори и брани једна земља, њени национални интереси и како се бране истина и међународно право“.
Истакла је да су избори 2. јуна не само локални већ избори на којима се одлучује како ће Србија даље.
„Да ли ћемо да наставимо да радимо и да се убрзано развијамо, да побеђујемо или кренути пут прошлости и неизвесности, да ли ћемо се вратити на оно када је Србија била на зачељу Балкана. То нису избори на којима се одлучује о локалној политици и само о комуналним питањима, јер опозиција против које се боримо није ту да би представила план, програм, визију јер то нема, већ да би зауставила развој Србије. Они су ту да би од неке локалне самоуправе кренули у рушење Вучића и СНС, и свих наших коалиционих партнера који су напорним радом довели до тога да је Србија победничка земља у свим сферама и у међународној арени“, рекла је Брнабић.

Дачић: Србија у најтежој ситуацији од бомбардовања, једини излаз - да српски народ буде јединствен и сложан

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС рекао да је Србија у тешкој ситуацији, можда најтежој још од бомбардовања и агресије, због чега је, како је навео, једини излаз и најважније да српски народ буде јединствен и сложан.
Истакао је да су управо због тога окупљени око једне коалиционе листе „Александар Вучић - Чачак сутра“, како би се, како је рекао, Србија успешно одбранила од свих напада.
„Јаки напади захтевају да Србија буде јака, да би могла да се успешно одбрани од свих напада. А не нападају они нас, без разлога. Они нас нападају, и предлажу резолуције попут оне о Сребреници, како би оправдали злочине који су починили над нашим народом деведесетих година, када су нас бомбардовали, јер је то агресија на нашу земљу и над нашим народом 90 година, да испадне нормално да је српски народ,'злочиначки народ, геноцидни народ' и да је заслужио и агресију, и да је заслужио да буде жигосан тим жигом, да смо ми геноцидни народ“, навео је он.
Према његовим речима, нема веће увреде за жртве геноцида, него кад предлагачи те резолуције буду Немачка, Турска и Западне земље.
„Чак бих могао рећи да су највећи починитељи геноцида предлагачи те резолуције. Они ће рећи то је та лакоћа прелажења преко тога. Када се говори о злочинима које су они починили, наводе да је то нека друга нацистичка Немачка учинила или као што и Хрвати кажу то су усташе, то је НДХ. То није тачно. Тада су милиони људи учествовали у нацистичком и усташком режиму. све што сада раде је како би побегли од осуде за њихове злочине. Бежање од тога и жигосање Србије јесте разлог“, рекао је Дачић.
На предизборном скупу у Чачку, Дачић је говорио и о Косову и Метохији, напомињујући да је питање заувек решено јер је, како је истакао, КиМ саставни део Србије, а говорећи о народу у Републици Српској истакао је да је то питање национални приоритет.
„Као што је и питање Срба који живе у Црној Гори, и у другим земљама региона. Поготово оних који су протерани из Републике Српске и Крајине“, рекао је Дачић и додао да је гласање Црне Горе за резолуцију о Сребреници срамота која ће остати заувек.
Говорећи о притисцима на Србију унутар и ван земље да се уведу санкције Русији, Дачић је подсетио на земље које нису гласале за резолуцију и истакао да постоје политички лидери који заговарају такав став.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала