- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић објаснио питање тренера: Борис ми помаже у Паризу

© AP Photo / Alessandra TarantinoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић одржао је конференцију за медије пред почетак учешћа на Ролан Гаросу у Паризу. На њој је истакао да ће му Борис Бошњаковић бити помоћник у анализи противника на Ролан Гаросу.
Последња вест говорила је да је Борис Бошњаковић, који је био један од водећих људи Новак академије и који сарађује са Ђоковићем већ неко време, стигао у Париз.
Бошњаковић је рођени Новосађанин, има 50 година, а у Новаковом тиму је задужен за анализу података и видео снимака.
Новак је на конференцији говорио о ситуацији око тренера:
„Нисам потврдио од растанка са Гораном да имам тренера за стално. Ненад је ту привремено, да ми помогне као пријатељ, ментор, као неко ко је важан у мом животу и кога познајем. Данас долази Борис Бошњаковић који је део мог техничког тима, када је у питању анализа мечева, моје игре. Радио је као главни тренер или један од главних тренера у ТЦ Новак. Сарађујемо дуги низ година. Он је данас дошао у Париз. Биће овде са мном, у улози тениског тренера и неко ко ради анализе противника, тактичке припреме. После овог турнира немам дугорочнији план", рекао је Ђоковић.
Дакле, делује да Новак и даље нема решење за тренера на дуже стазе.
Ђоковић је у Паризу одрадио два тренинга, са Хамадом Међедовићем и Флавијом Коболијем, а први меч одиграће у уторак.
Тада ће му ривал бити домаћи представник Пјер-Иг Ербер.
„Знам за шта сам способан, посебно на Гренд слемовима, обично играм најбољи тенис на Гренд слемовима. У већем делу каријере сам то радио, то је циљ. Већ неко време причам да на шљаци желим да будем најбољи у Паризу. Прошла година била је одлична, посебно на Ролан Гаросу. Надам се да ћу имати сјајан турнир. Наравно да утиче то што ових пет месеци мог тениса није било баш сјајно. Зато имам приступ који је фокусиран на стварима дан по дан, како бих дошао што даље на турниру", рекао је Новак.
За сада Новак нема баш успешну сезону.
„Потребно је да будеш отпоран, да се бориш, да не одустајеш. То је живот, баца разне изазове ка теби, у овом случају као професионални тенисер мораш да се навикнеш да ћеш више губити, него побеђивати. Ако имаш неколико сезона где побеђујеш и освајаш више од пола турнира на којима играш, онда имаш среће. Већина тих турнира, на годишњем нивоу је мања од 50 одсто у смислу победа на такмичењима. Мораш да се навикнеш на тај осећај пораза, да губиш. Има много турнира, повреда, каријере трају дуго. У мом случају сам имао само једну велику повреду која је почела 2016. године, па сам направио паузу од шест месеци, имао сам операцију 2018. године што је утицало на моју механику сервиса. Морао сам да се адаптирам на све, пао сам на ранг листи, морао сам да идем испочетка на неки начин. Имао сам неке ситуације у каријери где сам морао да нађем свеж почетак. Успевао сам раније у томе. Некада раније, некада касније. Али сам успевао да нађем прави начин размишљања и покушаћу то да искористим, то искуство. Имам доста искуства, дуго играм. Било је успона и падова, осцилација. Користићу то на позитиван начин за наставак сезоне".
Да ли ће гледати меч између Александра Зверева и Рафаела Надала?
„Ако не будем имао нешто паметније да радим. Играју по дану? Биће тешко, јер имам неке обавезе, али ћу пробати да гледам. Сви желе да виде тај меч".
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
СПОРТ
Алкарас „прегазио“ Американца – Рус успешно стартовао на Ролан Гаросу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала