- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Торнадо у Тексасу, Оклахоми и Арканзасу: Међу 11 погинулих и деца /видео/

© Фото : Снимак са екрана/ Икс/ Mario NawfalПоследице торнада у Тексасу
Последице торнада у Тексасу - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Најмање 11 људи је погинуло, док су бројни повређени у торнаду који је погодио америчке савезне државе Тексас, Оклахому и Арканзас.
Шериф тексашког округа Кук Реј Сапингтон навео је да је у том округу погинуло најмање седам људи, од којих два детета стара две и пет година, преноси АП.
Торнадо је изазвао штету на магистралном путу који повезује Тексас и Оклахому, као и на кућама и далеководима у бројним градовима у Тексасу, Оклахоми и Аркансасу, остављајући 250.000 домаћинстава без струје, преноси Ројтерс.
Торнадо је у суботу увече погодио округ Дентон, а нема података о евентуално повређенима, саопштили су локални званичници.
Олуја је изазвала штету и у граду Клермору у Оклахоми где је оборила далеководе, чупала дрвеће и довела до блокаде путева, саопштила је полиција.
Топлотни талас погодио је југ Тексаса, где је за викенд у појединим местима прогнозирана температура до 49 степени Целзијусових.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала