- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљ је остао без круне – Атина слави титулу првака Европе! /видео/

© AP Photo / Andreas GoraПанатинаикос - Реал Мадрид
Панатинаикос - Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Панатинаикоса постали су шампиони Европе победом над Реал Мадридом у финалу завршног турнира Евролиге резултатом 95:80.
Панатинаикос је скинуо круну "краљевском клубу" освојену прошле године, а после једне сезоне паузе тренер Ергин Атаман је поново првак Европе пошто је претходно двапут то успео да уради са Ефесом.
Титулом првака Европе окитили су се и бивши кошаркаши Партизана, Матијас Лесор и Јанис Папапетру, а Панатинаикосу је ово седми трофеј у Евролиги – први после 13 година.
Ипак, није деловало да ће бити тако, Реал је водио на полувремену са 54:49, али је потом екипа из Грчке одиграла спектакуларну одбрану, натерала је ривала да промаши девет шутева за три поена узастопно и да убаци свега пет седам поена за десет минута игре.
Панатинаикос је преокренуо резултат, није га пореметила ни четврта лична грешка Лесора, Атаман је на његову позицију послао крилног центра Димоса Митоглуа који је одмах постигао тројку и донео шест поена вишка свом тиму.
Вратио је искусни Серхио Љуљ Реал на два поена заостатка, уследио је шутерски обрачун са Костасом Слукасом, али је Митоглу новом тројком, после петог фаула Факунда Кампаца, донео десет поена вишка Панатинаикосу што је практично значило и крај свих нада Мадриђана у одбрану трофеја освојеног прошле године.
Најбољи у тиму Панатинаикоса био је Слукас са 24 поена, Кендрик Нан је уписао три мање, Лесор је меч завршио са 17, а Џеријан Гренд са 11.
На другој страни Џанан Муса је имао 15 поена, Факундо Кампацо је остао на 12, Серхио Родригес је имао један мање, Марио Хезоња је уз осам поена имао и осам скокова, док је Еди Таварес остао на свега четири поена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала