- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Министарка за бригу о породици предлаже — увести ђачке униформе у основним школама

© Sputnik / Ивана АнтићШкола, ђаци, ученици
Школа, ђаци, ученици - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да њена иницијатива да се у основним школама уведу ђачке униформе није покушај да се некоме нешто наметне, већ да је идеја да се на ту тему успостави дијалог.
„Ми не желимо никоме ништа да намећемо, нити било кога да униформишемо, али треба да постоји ред да деца осете ред. Деца у реду који се успостави боље функционишу, боље одрастају, боље су им навике, имају нека правила која поштују. Када ви научите да поштујете одређена правила, ви се у животу далеко одговорније понашате“, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски.
Са друге стране, према њеним речима, био би релаксиранији и буџет родитеља, јер би сва деца пригодно била обучена за школу.
Навела је да су многи подржали ту њену идеју и да многи не би имали ништа против да деца у школама имају прикладне униформе.
„Рецимо у бојама наше тробојке, зашто да не. Мислим да треба да вратимо то једно поштовање у основне школе", казала је Милица Ђурђевић Стаменковски.
Она је, гостујући на телевизији Пинк, додала да ће о свему томе разговарати са министарком просвете Славицом Ђукић Дејановић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала