- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Објављени први резултати локалних избора у Будви: Мандић и Јовановић прогласили победу

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Скупштине ЦГ Андрија Мандић
Председник Скупштине ЦГ Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Према првим пројекцијама резултата данас одржаних локалних избора у Будви, савез За будућност Будве (ЗББ), као и листа Будва наш град (БНГ) имаће по девет мандата у новом сазиву будванске скупштине, преноси РТЦГ.
ДПС ће, према прелиминарним резулаттима, имати седам мандата, Демократска Црна Гора четири мандата, Европа сад два мандата, УРА један мандат и листа "Чист избор" један мандат.
Без мандата су ЦЕП и ГА.

Мандић прогласио победу коалиције "За будућност Будве"

Лидер Нове српске демократије и председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић саопштио је да је коалиција "За будућност Будве" победила на изборима и да имају највише гласова.
"Наша коалиција је освојила 25,41 одсто гласова, објављујем да смо победили", рекао је Мандић.
Мандић, који се налази у штабу листе “За будућност Будве – Будва отворени град” коју предводи Младен Микијељ, казао је да су грађани на данашњим локалним изборима одржали час демократије.
Он је нагласио да једино неће преговарати са Демократском партијом социјалиста око власти.

И Јовановић прогласио победу у Будви

Први на листи "Будва наш град", Никола Јовановић, изјавио је да ће његова листа "управљати Будвом наредне четири године са позиције председника Општине".
Јовановић је изјавио да је његова листа апсолутни победник избора у тој општини са девет мандата на основу 100 одсто пребројаних гласова.
"Наш резултат је неколико пута бољи од Покрета Европа сад. Будва не жели да се пита Подгорица. Ми ћемо управљати Будвом", рекао је Јовановић.
Према подацима Општинске изборне комисије, излазност у Будви на локалним изборима износи 58 одсто.
Право гласа на изборима имало је 19.034 грађана, који су гласали на 28 бирачких места.
На изборима су учествовале листе “Будва наш град – Никола Јовановић”, “Демократе – Ојачај, обнови, оживи – Будва одлучује! – Ђорђе Зеновић” и “За будућност Будве – Будва отворени град”, чији је носилац Младен Микијељ.
Коалицију За будућност Будве чине Нова српска демократија, Демократска народна партија, Социјалистичка народна партија, Покрет за промјене, Уједињена Црна Гора, Демос, Права Црна Гора, Радничка партија и Слободна Црна Гора.
На изборима у Будви учествовале су и листе Покрета Европа сад, коју предводи Предраг Зеновић, Црногорске европске партије чији је носилац Новак Аџић и Демократске партије социјалиста коју предводи Никола Миловић.
У изборној трци су биле и листе „УРА - др Дритан Абазовић - Другачије!”, Чист избор-Петар Оџић“ коалиције Социјалдемократске партије, Социјалдемократа и Либералне партије, као и листа „Др Вујичић Божидар - За стварне промјене“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала