- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Луди Србин“ и даље верује у Николу – а други Никола се појавио на америчком радару

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Топић
Никола Топић  - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Млади кошаркаши су претходних дана имали шансу да се прикажу на тренингу за НБА драфт, Никола Топић није био ту, али јесте Никола Ђуришић који се први пут појавио у пројекцијама за избор.
Лука Дончић Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Дончић би да освети Јокића! /видео/
Топић се није појавио у Америци, остао је у Београду како би играо за Црвену звезду у финалу АБА лиге, али је већ у првој утакмици повредио колено због кога је претходно током сезоне пропустио неколико месеци.
Срећом, Топић је избегао тежу повреду, раније је јављено да ће се у јуну наћи у Америци на тренинзима, а реномирани Бличер рипорт наводи да ће он бити изабран са четврте позиције и да ће отићи у екипу Сан Антонија коју води „луди Србин“, легендарни тренер Грег Попович.
„Још једна повреда колена могла би да закомпликује процене и одлуке спрам Топића, али како нема индиција да се ради о озбиљној повреди, Сан Антонио је вероватно видео довољно да зна како Топић игра као плејмејкер и колико је опасан у нападима на обруч. Топић би могао да буде најбољи играч доступан за четврту позицију, а његова игра два на два и способност додавања би могли Сан Антонију да донесу креативност и играча на спољној позицији који ће игру учинити лакшим за Виктора Вембањаму, младу звезду екипе“; наводи се у тексту.
Топић је упоређен са Гораном Драгићем, једним од најбољих играча са простора Југославије који се икада појавио у НБА лиги, а који је током актуелне сезоне објавио да завршава каријеру.
На тренинзима пред драфт појавио се Никола Ђуришић, Топићев саиграч током сезоне у Меги и толико се добро показао да је успео први пут да уђе у круг играча за избор.
Млади бек је демонстрирао добар шут, додавања, способност да нападне обруч и због тога да је Бличер рипорт сместио на 54. позицију драфта која припада екипи Бостона.
„Ђуришић је бележио велике бројеве током сезоне, али је за тимове у НБА лиги било важно да виде његову могућност постизања поена против вршњака који желе на драфт. Имао је добре моменте у поентирању и додавању, а играо је и са великом дозом самопоуздања“, наводи се.
Ипак, имајући у виду да је Бостон екипа која јури НБА титулу. није извесно да би Ђуришић могао одмах после драфта у НБА лигу, за разллику од Топића, а већ су се појавиле информације да би, у случају да му врата Америке остану затворена, требало да заигра за Црвену звезду.
Дејан Рамбо Петковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2024
СПОРТ
Рамбо Петковић у посебној мисији – изненађење за Лулу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала