- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Почело 69. Стеријино позорје у Новом Саду

© Sputnik / Павел Бедняков„Русија Мосфилм“ биоскопски комплекс
„Русија Мосфилм“ биоскопски комплекс - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Позоришни фестивал „Стеријино позорје“ отворен је 69. пут у Српском народном позоришту у Новом Саду извођењем прве представе у такмичарској селекцији „Било једном у Новом Саду“, у режији Андраша Урбана.
Према речима директора фестивала Мирослава Радоњића, следећа година је јубиларна, тако да су већ ове у пројекат ушли врло амбициозно.
''Стеријино позорје је од самих почетака културни догађај пар екселанс. Ми смо институција са богатим и другим делатностима. Сам фестивал је позоришна Лига шампиона за овај део Европе. Ове године имамо представе из свих бивших република Југославије, свима је стало да дођу овде и да се такмиче'', казао је Радоњић за Танјуг.
Селекторка Ана Тасић рекла је да је у процесу селекције програма пристигло око 70 представа из Србије, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Мађарске и Босне и Херцеговине.
''Оно што је специфично ове године јесте да има мањи број представа из Србије. Имамо и три праизведбе савремене српске драме што је најважнији сегмент позорја пошто оно промовише савремену драматургију. Све представе које ће бити приказане тематски су обједињене донекле, потрагом за значењем у времену у ком живимо'', рекла је Тасић у изјави за Танјуг.
Новина на овогодишњем фестивалу је да се у сарадњи са Ареном синеплекс организују и „Филмски кругови“, где ће бити приказано шест филмова на тему ''југословенства''.
''Стеријино позорје'' траје до 3. јуна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала