- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски тандем трећи у Европи /видео/

© AP Photo / Andreas GoraНикола Милутинов
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Никола Милутинов и Филип Петрушев, српски репрезентативци, освојили су треће место у Евролиги играјући за Олимпијакос који је у дуелу поражених полуфиналиста на завршном турниру савладао Фенербахче са 87:84.
Утакмица је умало отишла у продужетак, Сертач Шанли је убацио тројку за Фенербахче, али није лопту упутио ка кошу пре него што је истекла и последња десетинка утакмице.
Судије су гледале снимак, али је било јасно да турски центар није имао времена за финту, већ само за шут.
Грчки тим предводио је Алек Петерс са 20 поена, Најџел Вилијамс-Гос постигао је 12, а Никола Милутинов и Јанулис Ларенцакис по 10.
Филип Петрушев није се уписао у стрелце, за мање од шест минута у игри, са друге стране Марко Гудурић је уписао шест поена за Фенербахче у ком су најефикаснији били Дешон Пјер са 19 и Скоти Вилбекин са 16 поена.
Олимпијакос је повео на старту, а нешто осетнију предност створио је серијом у последња три минута прве деонице. Изабраници Јоргоса Барцокаса су у том периоду постигли 14 поена, а ривалу допустили само четири.
Протагониста био је српски репрезентативац Никола Милутинов, који је постигао шест поена у том периоду.
Грчки клуб је чак и увећао лагодну предност до полувремена, али се Фенер вратио у егал серијом у другом делу треће деонице.
Тим који води Шарунас Јасикевичијус ипак није дуго дисао за вратом црвено-белима, који су поново побегли захваљујући изузетном шуту, а десетак минута пред крај се нарочито истакао Алек Питерс.
Фенер је успео да смањи дефицит и после пришао на 87:84 у последњем минуту четврте деонице. Мекисик је потом промашио тројку, Шанли је имао шут за изједначење, али није погодио.
Дочекао је још једну прилику, шутирао за три седам десетинки пред крај, погодио, али је ипак прекасно пустио лопту и Олимпијакос је победио. Црвено-бели су импресивно шутирали за три поена (15-23) и контролисали скок, али и показали већу жељу за тријумфом у утешној утакмици.
У финалу се од 21.00 састају Реал Мадрид и Панатинаикос.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала