- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чека се највећи спектакл Ролан Гароса: „Саша ће победити Надала“

© AP Photo / Alessandra TarantinoАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Прво коло Ролан Гароса доноси спектакуларан сусрет Рафаела Надала и Александра Зверева, а Миша Зверев, брат немачког тенисера, верује да Саша овога пута може до победе која му је измакла 2022. године када се повредио на терену и био принуђен да преда меч.
Када је жребом одлучено да се у првом колу састану Рафаел Надал и Саша Зверев, прва асоцијација многима било је полуфинале од пре све године када је у завршници другог сета Немац искренуо зглоб и када је у колицима напустио терен.
Две године касније ствари су потпуно другачије. После повреде овога пута враћа се Шпанац док је немачки тенисер у изузетној форми.
„Тада је био ван терена шест или седам месеци. Рафаел Надал је тада освојио своје последње Отворено првенство Француске. Сада поново играју један против другог у првом колу, али много је другачије“, рекао је Миша Зверев.
Веровао је брат немачког тенисера те 2022. године да Саша може до победе, али тада су се испречиле несрећне околности.
„Саша је носилац, а Рафа није ни у првих 100, што није био случај више од 20 година. Сви ме питају: Миша, како ће испасти? Шта мислите? Увек сам говорио да је Саша тада могао и требао да освоји. А победиће и овог пута, јер је Рафа постао мало спорији и његова кондиција више није иста“, верује Миша.
Са друге стране наглашава Зверев да ће ово бити и емотивни меч јер би Надал могао да одлучи да је то његов последњи дуел на Ролан Гаросу.
„Биће то веома тежак меч, можда не у смислу игре, већ емотивно, јер би то могао да буде и последњи меч Рафаела Надала на Отвореном првенству Француске. Публика заиста неће моћи да одлучи да ли жели да види одличан меч или једноставно Рафу на Филип-Шатријеу још једном. Обојица ће у меч ући са пуно храбрости, са нервозом, али и са чудним осећајем да би ера Рафаела Надала могла да се заврши на црвеној шљаци Париза“, рекао је Миша.
Шпански „краљ шљаке“ и немачки тенисер играју у понедељак вероватно у дневном термину.
Кошаркашка лопта  - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
СПОРТ
Евролига у сенци инцидента – страшна туча навијача у Берлину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала