Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Плашим се да у свету креће лудило

© Tanjug / MARKO ĐOKOVIĆАлександар Вучић на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић - Ваљево сутра“
Александар Вучић на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић - Ваљево сутра“ - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
Пратите нас
Плашим се да у свету креће лудило и да ћемо ући у много тежи рат на светском нивоу него што је то данас случај, изјавио је председник Александар Вучић, поручивши да су Србији потребни мир и стабилност.
„Морамо да се држимо заједно, да разумемо једни друге и да нам нису потребне свађе, већ да засучемо рукаве. Зашто сам вам ово рекао? Зато што се плашим да у свету креће лудило. Мислите ли да су нам потребне било где, у било којем делу Србије било какве свађе“, рекао је Вучић у Ваљеву.
Он је, на предизборном скупу коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Александар Вучић - Ваљево сутра“, рекао да се плаши да ћемо ући у много тежи рат на светском нивоу, много већих размера.
„Србији је мир и стабилност од највећег могућег значаја и не само то, већ и слога и снага да идемо напред, док се остали туку да наша земља напредује“, навео је Вучић.

„Иако су покушали — Србију нису успели да сломе“

Вучић је истакао да је поносан због тога што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе. Како је констатовао, у Србији, после гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН, одјекује све од поноса и достојанства, док је код оних који су је спремали мук.
Додао је да је још под утиском двомесечне борбе поводом Савета Европе као и око резолуције у Њујорку и да још не може ни да се привикне на све оно што се у земљи догађа.
„Ваљда нисам ни довољно концентрисан на све то, јер сам толико био посвећен томе да нисам чак ни пратио догађаје у отаџбини, већ само онолико колико је то било неопходно, буквално за обављање дужности председника.
Али сам имао сву вашу снагу, сву снагу целе наше Србије, да браним народ храбрих, да браним народ поноситих и зато се данас сваки Србин и грађанин Србије осећа достојанствено и поносито, не зато што сам радио нешто више од очекиваног, већ зато што је цела Србија стајала уз мене и желела да покажемо свету да смо само обичан народ који жели да живи у слободи“, казао је Вучић, који је и члан Председништва СНС.
Он је оценио да је по нападима који долазе из региона јасно да смо макар нешто успели.
„Поносан сам на снагу Србије, поносан сам на достојанство Србије, поносан сам на то што Србију, иако су покушали, нису успели да сломе“.
Скуп је одржан на платоу испред Дома културе у Ваљеву, а окупљенима су се обратили и министар без портфеља у Влади Србије, Ђорђе Милићевић, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић и докторка Мира Вуковић.
Скупу су присуствовали функционери СНС и коалиционих странака, председница Скупштине Србије Ана Брнабић, као и Горан Весић, Златибор Лончар, Владимир Орлић и други.
Окупљени су носили и велики транспарент на коме су написане све државе које су гласале против резолуције о Сребреници са великим натписом „Пријатељи заувек“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала