- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сећање на Луку и борба за Софију – одржан осми хуманитарни турнир на Новом Београду /фото, видео/

© Фото : Уступљено СпутњикуХуманитарни турнир Лука Јовановић
Хуманитарни турнир Лука Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Хуманитарно меморијални турнир Лука Јовановић у баскету 3x3 одржан је осми пут на Новом Београду у Блоку 63. Сав прикупљени новац биће уплаћен за лечење Софије која болује до ретке и тешке болести.
Сећање на Луку Јовановића не бледи, а осму годину у његову част играо се турнир у баскету 3x3 чији циљ није само меморијалног већ и хуманитарног карактера.
Котизација је по екипи износила 6.000 динара, а сав тај новац биће прослеђен Софији, девојчици која је рођена 2022. године и која болује од ретке и тешке болести.
Организација турнира прилагођена је била не само учесницима већ и најмлађим посетиоцима који су могли да уживају у тобогану на надувавање.
Осим финалних мечева, одржано је и сјајно такмичење у шутирању тројки.
Лука Јовановић 2014. године као 21-годишњак настрадао је у несрећи када је на њега налетео „мини кантримен“. Лука је тада била у заставној траци и са пријатељима гурао покварени аутомобил када га изненада ударило и усмртило возило.
Пуна 22 дана полиција је трагала за именом возача који је управљао „кантрименом“. Када је пронађено његово име, уследила је потера јер је он успео да побегне. После 36 дана од трагедије возач је ухапшен у Кини.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
СПОРТ
Новаков трон се клима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала