- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Столтенберг прекорачио овлашћења генералног секретара НАТО

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је изјавом да Украјина „има право“ да изводи нападе западним оружјем на циљеве на територији Русије прекорачио своја овлашћења, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
„Сумњам да генерални секретар може да преузме такву одговорност, да говори у име чланица блока, када се о тој теми разговарало у оквиру НАТО. Не на нивоу секретаријата и генералног секретара, него у оквиру блока, који укључује земље чланице, а он спроводи њихову вољу. Сматрам да је прекорачио своја овлашћења“, оценио је Лавров.
Како је додао, Столтенберга, који је дао такву изјаву, већ су „напале“ саме чланице НАТО. На пример, министар спољних послова Италије, вицепремијер Антонио Тајани рекао је да Украјина треба да користи западно оружје унутар своје земље.
Претходно је Столтенберг рекао да се Кијеву треба дозволити да изводи нападе на руску територију западним оружјем, јер је, по његовом мишљењу, „то самоодбрана, што је посебно важно у контексту офанзиве руске војске код Харкова“.
Јенс Столтенберг  - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Специјална операција у Украјини
„Спремите се за дуготрајан сукоб“: НАТО најавио јачање помоћи Украјини
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала