- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука Дончић спрема „метлу“

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Далас Мавериксе једна победа дели од борбе за титулу у НБА лиги. Тим који је још једном предводио феноменални Лука Дончић победио је Минесоту резултатом 116:107 и тако стигао до предности од 3:0 у финалу Западне конференције.
Деловала је Минесота као прејак тим поготово после победе над Денвером, али Далас је показао и наставља да показује да је још јачи.
Иако на почетку плеј-офа није блистао, Лука Дончић у финалној серији показује чисту доминацију па је тако и у трећој утакмици био најбољи играч свог тима, али и меча, са 33 поена, седам скокова и пет асистенција.
Већим делом утакмице водили су Маверикси, али кошаркаши Минесоте почели су да прете преокретом у трећој деоници, док су и на пет минута до краја имала вођство.
Тада је уследила серија Даласа 14:1 која је дефинитивно ставила тачку на овај меч. Имали су проблема са изгубљеним лоптама, али су све грешке прекрили неким другим сегемнтима попут шута за три који је на тимском нивоу био на 50 одсто.
Велике заслуге за победу осим Дончићу иду и Кајри Ирвингу који је такође уписао 33 поена, а поед тога и три скока уз четири асистенције.
Са друге стране најбољи је био Едвардс са 26 поена, девет скокова и исто толико асистенција.
Иако још ништа није готово, прилично је јасно да све води ка финалу Бостона и Даласа јер и један и други тим имају 3:0 против Индијане у Источној, односно Минесоте у Западној конференцији.
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2024
СПОРТ
Олга декласирала Италијанку за друго коло Ролан Гароса!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала