- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Оне су ван контроле“: Јато дивљих кокошака малтретира село /фото/

CC0 / rawpixel.com / петао и кокошке
петао и кокошке - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2024
Пратите нас
Око 100 „дивљих“ кокошака доводи становнике једног села у Норфолку у Енглеској у очај. Они тврде да им птице уништавају баште и спречавају их да спавају.
Како кажу становници села Снетишам, животи су им се претворили у пакао када су „дивље“ кокошке дошле из оближње шуме, пише „Гардијан“. Нејасно је ко је власник земље на којој живе кокошке, али сељани верују да се њихов број у последње време повећава.
Пожалили су се и на прилив људи који путују да виде птице и остављају храну за њих, што привлачи пацове. Мештани су проблем изнели пред њихов локални парохијски савет, који сада прети да ће кокошке потпуно да уклони.
„Оне су права напаст. Ако ти дођу у башту, све ископају. Не ради се само о храни за кокошке, већ о сваком комаду детритуса (растресити слој земље, прим.) који могу да пронађу и који доноси пацове. Пацови су овде прилично велики и паклено се размножавају“, рекао је Род Мекензи, парохијски одборник.
Бен Кинг (48), који живи у улици у којој се ове кокошке гнезде, рекао је да је морао да носи чепиће за уши да би могао да спава јер је њихово кокодакање и кукурикање било несносно.
„Сада су ван контроле. Да неко дође и склони их одавде, частио бих га пивом“, рекао је он.
Неким мештанима села, кокошке ипак одговарају јер њихово присуство, како кажу, даје селу рурални шарм.
„Ја с њима немам никаквих проблема. Пре него што смо се преселили, нисмо знали да кокошке устају у четириујутру, али то овом месту даје карактер“, рекао је Грем Мекквид (43), који се у село доселио из Кембриџа.
„Две од њих су у мојој башти још откако су биле пилићи и уопште ми не сметају“, додао је он.
Питање у вези с „непослушним“ јатом кокошака покренуто је на последњем састанку парохијског савета. У записнику је забележено: „Примећено је да грађани бацају разне врсте хране за кокошке. Ово проузрокује проблем с глодарима који су потенцијално опасни по здравље.“
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала